İYİ Parti’den zamlara tepki: Adı konmamış IMF programı uygulanıyor

İYİ Parti, 81 ilde yaptığı eşzamanlı açıklama ile zamları eleştirdi. Açıklamada, "Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş garibanın kanını emmeye devam etmektedir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – İYİ Parti’nin 81 il örgütü, eş zamanlı basın açıklamasıyla son dönemde fiyatlara yansıyan zamlara tepki gösterdi.

AK Parti iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya kalındığı ifade edilen açıklamada, gelir adaletsizliği şu sözlerle eleştirildi: “Bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır.”

‘ADI KONMAMIŞ IMF PROGRAMI UYGULANIYOR’

Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulandığı ifade edilen açıklamada, “Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AKP iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Memura ve emekliye yapılan zammın birkaç hafta içinde eridiği kaydedilen açıklamada ÖTV oranlarına yapılan zamma da dikkat çekilerek “Milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir” denildi.

‘DELİ DUMRUL İKTİDARI, VATANDAŞIN GIRTLAĞINA ÇÖKMÜŞ GARİBANIN KANINI EMİYOR’

ABD doları ve akaryakıt fiyatlarına da dikkat çekilen açıklamada, “Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur. Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir” ifadeleri kaydedildi. (DUVAR)

Etiketler İYİ PARTİ ZAM