İşten çıkarılıp geri alınan Uğur Tekstil işçileri fabrika önünde eylem yaptı

Uğur Tekstil'de sendikalaştıkları için işten çıkarılıp sonra işe iade edilen işçiler fabrika önünde eylem yaptı. Jandarmanın müdahale ettiği eylemde 2 işçi gözaltına alındıktan sonra bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’da işten çıkarılıp tekrar işe iade edilen Uğur Tekstil işçileri, işverenlerle yaşanan sorunlar nedeniyle 2. OSB önünde toplanarak fabrika önüne yürümek istedi. Yürüyüşe müdahale eden jandarma ekipleri, slogan atılmasına ve toplu şekilde yürüyüşe izin vermedi. Müdahalede 2 işçi gözaltına alındı.

İşçilerin kısa süre sonra serbest bırakılmasıyla işçiler jandarma eşliğinde tekrar yürüyüşe başladı. Toplanan işçilere, sendikalı oldukları için ücretsiz izne gönderilen Özak Tekstil işçileri de destek verdi. İşçilerin fabrikaya yaklaşmasına izin vermeyen jandarma, fabrikanın karşısında bulunan arazide işçileri durdurdu.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ne bulunan Uğur Tekstil fabrikasındaki işveren, DİSK/Tekstil’de örgütlendikleri için ekim ayında tüm işçileri Kod-18 ile işten çıkararak fabrikayı kapatmıştı. Kasım ayının başında tüm işçilerin işe iade edildiğini duyuran sendika, fabrikanın da yeniden açıldığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)