Uğur Tekstil'de bütün işçiler işe iade edildi: Pazartesi iş başı

Sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan Uğur Tekstil işçileri pazartesi iş başı yapacak. Basın toplantısı düzenleyen sendika yetkilileri, bütün işçilerin işe iade edildiğini duyurdu.

İşten atılan Uğur Tekstil işçileri, pek çok kez fabrika önünde eylem yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uğur Tekstil fabrikasındaki işçiler, mücadelenin sonunda zafere ulaştı. DİSK/Tekstil’de örgütlenmeleri nedeniyle işten atılan işçiler, işveren ve sendika arasındaki görüşmeler sonucu pazartesi işe başlayacak.

‘ÇALIŞANLARIN İŞE DÖNMESİ SAĞLANDI’

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen sendika yetkilileri, işveren ile sendika arasında anlaşma sağlandığını ve işçilerin pazartesi iş başı yapacağını duyurdu. DİSK Tekstil İşçileri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Başak, “Sendikamız ile Uğur tekstil arasında yapılan görüşmeler sonucunda bu önemli tesis yeniden faaliyete başlamıştır” dedi. Başak, alınan karar doğrultusunda eski çalışanların yeniden iş yerine dönmesinin sağlandığını belirterek, “En kısa zamanda yapılacak olan teknik hazırlıklardan sonra üretim yeniden başlaması beklenmektedir. Bu hepimiz için önemli bir başarıdır” dedi.