İsrail'den Cenin Mülteci Kampı'na baskın: 2 yaralı

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Filistin televizyonu, baskında biri 14 yaşında bir çocuk, iki kişinin yaralandığını duyurdu.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında iki kişi yaralandı. 

AA'nın yerel kaynaklardan aktardığına göre, baskın sırasında İsrail güçleri ile silahlı Filistinli gruplar arasında çatışma çıktı. İsrail, olayların ardından kampın bazı bölgelerine takviye kuvvet gönderirken, Filistinliler de ateş açtı ve el yapımı patlayıcılarla karşılık verdi.

'2 KİŞİ YARALANDI, ASKERLER AMBULANSLARA İZİN VERMEDİ'

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, baskına ve yaşanan olaylara dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Mücahitlerimiz, Cenin Mülteci Kampı civarında işgal güçleriyle karşı karşıya geliyor ve işgal ordusunu yoğun mermi ve patlayıcılarla hedef alıyor" denildi.

Reuters'ın aktardığına göre, İsrail ordusu da baskın sırasında 'şüpheli bir militan'ın yakalandığını, baskında bulunan silahlara el konulduğunu kaydetti. Ordu, 'askerlerin kendilerine patlayıcı maddeler atan şüphelilere ateş açarak yanıt verdiğini' belirtti. 

Filistin televizyonu, olaylar sırasında biri 14 yaşında bir çocuk olmak üzere iki kişinin yaralandığını, İsrail askerlerinin ambulansların geçişine izin vermediğini ve bölgeden çekilmeden önce bazı kişileri gözaltına aldığını aktardı.

BATI ŞERİA'DA GERGİNLİK VE BASKINLAR 

İsrail güçleri, son dönemlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli beldelerine baskınlar düzenliyor ve Filistinlileri gözaltına alıyor. Baskınları protesto eden Filistinlilere plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermiyle saldıran İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde çatışma çıkıyor. (DIŞ HABERLER)