İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı, Mescid-i Aksa'ya baskın

Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ardından Gazze'den İsrail’e roketler atılması sonrası İsrail uçakları Gazze'yi bombaladı. Bir İsrail kontrol noktasına da silahlı saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze'nin batısında iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Hava saldırıları, İsrail güçlerinin bu gece Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına karşılık Gazze'den İsrail’e roketler atılmasının ardından geldi.

AA'nın haberine göre, İsrail uçaklarının hava saldırısının ardından saldırıda yaralanma veya can kaybına ilişkin İsrail veya Filistin tarafından açıklama yapılmadı.

MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN: EN AZ 400 KİŞİ GÖZALTINDA

İsrail polisi, bugün gece saatlerinde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında 200 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale etti. 

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya gece yarısı düzenlediği baskının üzerine sabah namazından sonra ikinci kez baskın düzenledi.

İsrail polisleri, Aksa’da sabah namazının kılınmasının ardından İsrail’i protesto eden gruplara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti, buradaki kişileri copla darbetti. İsrail güçleri, müdahale ettiği gruptan en az iki kişiyi gözaltına aldı.

Al Jazeera haber sitesinin Filistinli yetkililerden aktardığına göre, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarda en az 400 Filistinli İsrail güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

BATI ŞERİA'DA SİLAHLI SALDIRI: 1 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrail askeri yaralandı. İsrail güçlerinin bu gece yarısı Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına tepki olarak Batı Şeria’nın El Halil kentine bağlı Beyt Ummar beldesindeki Filistinliler sokaklara çıktı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, 'şiddetli isyanların çıktığı' beldede, Filistinlilerin araç lastiklerini ateşe verdiği ve bölgedeki İsrail güçlerine taş attığı kaydedildi. Olaylar sırasında İsrail askerlerine açılan bir ateş sonucu bir askerin yaralandığı belirtildi. Yaralanan askere ilk müdahalenin olay yerinde yapıldığı ve daha sonra tedavi için hastaneye sevk edildiği aktarıldı.

İSRAİL KONTROL NOKTASINA SİLAHLI SALDIRI

İsrail ordusu, bugün bir yazılı açıklama yaparak İsrail kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'ü bağlayan, bölgedeki en büyük kontrol noktalarından "300" adlı noktaya silahlı bir saldırı düzenlendiği belirtildi.

Olay yerinde bulunan İsrail askerlerinin saldırıya ateş açarak, karşılık verdiği kaydedildi. İsrail güçlerinden yaralanan olmazken, saldırının şüphelisinin yakalanması için bölgede geniş çaplı arama başlatıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)