İsrail askerleri Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürdü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Nablus'ta iki Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. İsrail ordusu, baskının iki askerin yaralandığı saldırıya yardım eden kişileri hedef aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail askerleri, özel kuvvetleri ve İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'in işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskında iki Filistinli hayatını kaybetti. 

AA'nın aktardığına göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Nablus'ta iki Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu. Görgü tanıkları, Nablus'un Eski Şehir bölgesi ve El-Mahfiyye Mahallesi'ne baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışma çıktığını, ardından İsrail güçlerinin bölgeden ayrıldığını aktardı.

BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

Nablus merkezli Filistinli direniş grubu 'Aslanların İni'nin yaptığı yazılı açıklamada, silahlı direnişçilerin İsrail güçlerinin baskınına ateş açarak ve el yapımı patlayıcı kullanarak karşılık verdiği ifade edilirken İsrail ordusundan yapılan açıklamada baskının, 25 Mart’ta Nablus’a bağlı Huvvara beldesinde düzenlenen ve iki İsrail askerinin yaralandığı silahlı saldırıyı düzenleyen kişiye yardım eden iki Filistinlinin hedef aldığı kaydedildi.

Baskın sırasında iki taraf arasında çatışma çıktığı bilgisi verilen açıklamada, bazı Filistinlilerin 'isabet aldığı' kaydedildi. Açıklamada ölü sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail ordusunun açıklamasında ayrıca gece saatlerinde Batı Şeria’nın Vadi Siman beldesine düzenlenen bir diğer baskında Filistinli direnişçi gruplarına mensup olduğundan şüphelenilen bir Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve baskınlarında yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 94 Filistinli öldürüldü.

SAVUNMA BAKANI GALLANT BATI ŞERİA'DAYDI

Öte yandan, Başbakan Netanyahu'nun görevden alacağını açıkladığı Savunma Bakanı Yoav Gallant da Batı Şeria'ya yaptığı ziyareti dün (2 Nisan) tamamladı. 

Reuters'ın haberine göre, bir ordu tugayını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 'İran'ın müdahalesine karşı uyarıda bulunan' Gallant, "İranlıların ve Hizbullah'ın bize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Buna geçmişte izin vermedik, şimdi ya da gelecekte başka bir zaman da vermeyeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler filistin israil baskın