İskilipli Atıf Hoca Parkı’nda 29 Ekim kutlamalarına tepki

Çorum Valisi Çiftçi’nin 29 Ekim kutlamalarını, İskilipli Atıf Hoca Parkı’nda düzenlemesine CHP’li Yılmaz tepki göstererek “Vali'nin Türkiye Cumhuriyeti valisi gibi davranmasını bekliyoruz” dedi.

Çorum Valiliği
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından açıklanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı dahilinde İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanan ve idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın adını taşıyan parkta 25 Ekim’de mehteran ve bando gösterisi düzenledi.

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, "Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin bir bölümünü de olsa Cumhuriyetin kurucuları ve Kuvayi Milliye düşmanının adının verildiği bir parkta kutlanmasının kabul edilemez olduğunu" söyledi.

‘VALİ ÇİFTÇİ BUNU SÜREKLİ YAPIYOR’

Yılmaz," Çorum Valisi Çiftçi’nin İskilipli Atıf Hoca’ya ne özlemi olduğunu bir türlü anlayamadıklarını" belirtti.

Yılmaz, “İskilipli Atıf’ın ikinci başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti, 26 Eylül 1919’da yayımladığı Milli Mücadele karşıtı bildiri, Kuvayi Milliyeciler için ‘adi eşkıya, ‘kudurmuş haydutlar’, ‘aldanmışlar’ ifadelerini kullandı. Söz konusu bildiri Yunan uçakları tarafından Anadolu’nun çeşitli yerlerine atılarak Milli Mücadele’nin önünün kesilmesi amaçlanmıştı” dedi.

Yılmaz, hal böyleyken valinin bunu sürekli yaptığını, İskilipli Atıf’ın daha önce de mezarına gidip andığını aktararak, Vali Çiftçi’den Türkiye Cumhuriyeti valisi gibi davranmasını beklediklerini söyledi.