İHD Batman kayıp çocukları sordu

İHD Batman Şubesi 575'inci haftada, 1995 yılında kayıp edilen ve kemikleri 21 yıl sonra Mardin'de bulunan çocukların faillerinin bulunmasını istedi.

Bu haftaki açıklamayı İHD MYK üyesi Mehmet Zeki Tangüner yaptı.
Google Haberlere Abone ol

BATMAN - İHD Batman Şubesi öncülüğünde 575. kez bir araya gelen kayıp yakınları, 13 yaşındaki Davut Altunkaynak ile 16 yaşındaki Nedim Akyön’ün 1995 yılında gözaltında kalınmasına dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklamayı okuyan İHD MYK üyesi Mehmet Zeki Tangüner, faillerin yargılanmasını istedi.

'ADALETİN OLMADIĞI ORTADA DEĞİL Mİ?'

Davut Altunkaynak ile Nedim Akyön’ün kemikleri 21 yıl sonra Mardin’in Dargeçit ilçesi Dilan köyünde bulundu. Tangüner, "Derneğimizin Mardin şubesine 10 Nisan’da yapılan başvuru üzerine kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği; yapılan DNA testi sonucunda kemiklerin bu çocuklara ait olduğu kesinlik kazanmıştır. Geçmişten bugüne coğrafyamızda yaşanan insan hakları ihlallerini Davut Altunkaynak’ın ağabeyi Kazım Altunkaynak şu sözlerle dile getirmiştir. 'Türkiye’de adaletin olmadığını bir kez daha gördük. Yıllar sonra 13 yaşındaki kardeşimin kemikleri bulundu ama failleri hala yargılanmıyor. Adaletin olmadığı çok açık ortada değil mi?' Düşünün bir aile çocuğunun cenazesine ulaşabiliyor. Buna sevinsek mi, üzülsek mi, bilemedik" dedi.

'CİNAYETLER 2000'Lİ YILLARDA DA DEVAM ETTİ'

Tangüner, kayıpların ve faili meçhul cinayetlerin 2000'li yıllarda da devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Her zaman dillendirdiğimiz gibi faili tespit edilemeyen tüm cinayetlerin sorumlusu devlettir. Yine üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinde Dersim’de kaybedildi ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamıyor. Daha yakın zamanda 18 Mart 2022‘de İstanbul’un göbeğinde kameralar önünde kaçırılan Kürt iş insanı Zeki Oğuz’dan haber alınamıyor. Maalesef kaçırılmalar, kaybetmeler ve faili meçhul cinayetler dün olduğu gibi bugün de sürüyor.” (DUVAR)