İBB Sözcüsü Murat Ongun: İBB'ye oyun yapılmaya çalışıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlatılan teftiş üzerine köşe yazarı Nedim Şener ve belediye sözcüsü Murat Ongun tartıştı. Ongun, belediyeye 'oyun yapılmaya çalışıldığını' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanlığı'nın bazı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personellerinin çeşitli 'terör örgütleri'ne üye olduğu iddiası ile ilgili 'özel teftiş' başlatması gündemdeki yerini koruyor.

 

Hürriyet gazetesinde yazan Nedim Şener, Haber Global'de katıldığı canlı yayında, İBB'de çalışan eski bir personelin mektubunu okuyarak, DİAYDER isimli dernek referansıyla İstanbul Personel Yönetim A.Ş.'ye (İSPER) 5 gasilhane personeli alındığını iddia etti. Canlı yayına telefonla bağlanan İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Şener'in iddialarına yanıt verdi.

 

'SANA ŞİMDİ GAZETECİLİK ÖĞRETECEĞİM, HAZIRLAN'

''O kadar yanlış bir şeyler konuşuyor ki. 'Belediye şirketi İSPER'e insan kaynaklarına adam alırsın ama onu memur yaparsın' diyor'' ifadelerini kullanan Ongun, sözlerine şöyle başladı: ''Memur ne işçi ne bilmeyen kişi bana belediyeyi anlatıyor. Taşıma şirketine aldığınız işçiyi memur yapamazsınız Nedim Bey. Sana şimdi gazetecilikte öğreteceğim. Hazırlan ama hazırlan. Biraz evvel bir mail okudu, bir kadını terörist ilan etti. Yok biz teröristleri doldurmuşuz... Bu personeller, taşeron şirketin personelleriydi ve sözleşmeleri bitti. Sonra buradan iki kişiyi kadroya aldık. Türkiye'de nedense vatan haini ilan edilebiliyor insanlar. Eğer iddianamelere bakacak olursak Nedim Bey'de terörist ilan edilmişti.''

Ongun'un bu sözlerine üzerine Şener, ''Sen olmayan bir Ergenekon Örgütü ile PKK kıyaslayacaksın. Senin kafan FETÖ'cüler gibi çalışıyor. Çünkü Tarık Toros ile çalıştığın için yıllarca kim olduğunu çok iyi biliyorum ben senin'' dedi.

Ongun ise Şener'in tutukluluk dönemlerini hatırlatarak, ''Ben senin özgürlüğün için İstiklal Caddesi'ne gitmişim tamam mı? En önemli kısma geliyorum burayı kesmemesini istiyorum. Tahammülü yoksa stüdyodan çıksan beş dakika sonra gelsin. İBB'nin cenaze işleri ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını 15 Eylül'de öğrenmedik. Zaten bu insanlardan ikisinin 24 Kasım 2019 iş girişi var 27 Kasım 2019'da çıkışı vardır. Zaten iki tanesi iş başı yapmadığı için İBB'de çalışıyor demeyelim. 557 kişiye dönelim. Bugüne kadar Sabah gazetesi, terörist diyerek 37 kişinin fotoğrafını yayınladı. 37 kişinin 8'inin İBB ile hiçbir bağlantısı yok. Geri kalan 29 kişiden 20'si de bu gazete hakkında suç duyurusunda bulundular'' diye belirtti.

Nedim Şener, Ongun'un sözlerini yine keserek, ''Haklarında terör örgütü iltisak raporları olan ve gazetelerde yayınlanmış kişiler için diyor ki '20 kişi suç duyurusunda bulundu.' O gazete suçlu, onun arkadaşlarım dediği kişiler masum. Bunlar hakkında devletin kayıtları var'' diye konuştu.

 

'İBB KART YOLLARSA İÇİNE PARA YÜKLÜ İSTANBULKART GÖNDERİR'

Şener'in moderatör tarafından susturulması sonrası sözlerine devam eden Ongun, ''Nedim'in manipülasyonunu bozalım. Dün akşam Nedim Bey dedi ki, 'İBB DİAYDER'e 300 tane kart verdi.' Ben de kart verildiğini ispatla dedim. Gitti iddianameden bir kişinin beyanını aldı. Peki kartlar ne kartı? Onur Market kartı. İBB kart yollarsa içine para yüklü İstanbulKart gönderir. Bir kişi bunu dedi diye Nedim Bey bunu kabul etti. Birinin bunu demesi İBB'nin bir yerlere resmi yardım yaptığının kanıtı değildir. Siz 'bu iddianemede yer alan 300 kart verildi' diyorsunuz. 'DİAYDER, terör ile iltisaklıdır' diyorsunuz. 'Gözaltına alınan insanlar, terör örgütü ile ilişkilidir. Bu insanlarında İBB ile ilişkisi vardır' diyorsunuz değil mi?'' ifadelerini kullandı.

Ongun'un sözlerini birçok kez kesen Şener, "İBB'nin çalışanları. Sen bu gassalları tanıyor musun? Tanımıyorsun. Bu kartları veriyorsunuz, bunlar da götürüyorlar PKK'nın ailelerine veriyorlar. Bunlar bu kapsamda tutuklanmışlar ve bu kartlar yanlış kişilere gitmiş. Burada yapması gereken belediyenin bunu durdurmak'' dedi.

İBB Sözcüsü sözlerini kaldığı yerden devam etti. Ongun, ''Bugün bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafını, sonra o kişilerin Selahattin Demirtaş ile olan fotoğraflarını koydu. Hiç suçlamıyor bizi ama böyle de yayınlar yapıyor'' dedi.

 

'İDDİANEMEDE YER ALAN BAZI İFADELER GERÇEKMİŞ GİBİ KAMUOYUNA LANSE EDİLDİ'

Nedim Şener'in laf atması üzerine Ongun, ''Neden öğrenmek istemiyorsun? Kaçma. Ya kaçma. Sözümü kesiyorsun. Biz 'İBB'de 557 terörist var' iddiasını ilk olarak sayın bakanın meclis konuşmasında duyduk. Hemen ardından kendimiz İBB soruşturmasını başlattık. Hemen ardından da İçişleri Bakanlığımıza 'bize bilgisini verin gereğini yapalım' dedik. 557 kişinin kim olduğunu bilmeden ne yapalım? 86 bin kişiyi işten mi atalım? Bu bilgiler veriler, gereği yapılır. Bu medya üzerinden yapılmaz. Bu gizli bir şey olması lazım. Terörist demek tespit yapılmış demektir. Gelirsiniz alırsınız gözaltına, mahkemeye çıkarılır, tutuklanan tutuklanır. Bu iş bu kadar basit. Ama bunun üzerinden İBB'ye oyun yapılmaya çalışıldı. Şimdi iddianemede yer alan bazı ifadeler gerçekmiş gibi kamuoyuna lanse edildi. Yargısı bitmemiş birisini ben suçlayabilir miyim? İstedikleri bağı kurmaya çalıştılar. Bugün Nedim Şener'in paylaştığı Selahattin Demirtaş'ın yanındaki beyefendinin ismi Aydın Ayhan'' dediği sıralarda Şener, Ongun sözünü yeniden kesti.

Ongun, Şener'e ''Paylaştın öğrenmek istemiyorsun. Bu Aydın Ayhan da tutuklu şu an. Aynı iddianamenin 221. sayfasında Ayhan'ın ifadesini okuyorum, 'Aile fertlerim arasında kolluk kuvvetlerince bir işlem yapılmadı. İstanbul Beylikdüzü Gürpınar AKP İlçe Teşkilatı'na devam eden aktif üyeliğim vardır.' Nedim ne yapacağız şimdi?'' diyerek yanıt verdi.

Şener, ''Dur. Ben sana anlatayım Ayhan'ı. AKP'yi ara sıkıştırmış adamın sen de burada borazanlığını yapıyorsun. CHP'nin adını kullanmayın Atatürk'ün partisini ayıp ediyorsunuz'' dedi.

Bu diyalogların ardından Murat Ongun, yayından ayrıldı.(HABER MERKEZİ)