Hindistan'da Oxford/AstraZeneca aşısına acil kullanım onayı

Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen korona virüsü aşısına Hindistan'da acil kullanım onayı verildi. Oxford/AstraZeneca aşısı, Hindistan'da onaylanan ilk Covid-19 aşısı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen Covid-19 aşısına acil kullanım onayı verildi. Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Prakash Javadekar, aşıya cuma günü yeşil ışık yakıldığını söyledi. 

'ÜÇ AŞIYA DAHA ONAY VERİLEBİLİR'

Javadekar, en az üç aşının daha onaylanması beklediklerini söyledi. Bunlar arasında, Rusya'nın geliştirdiği 'Sputnik V' aşısı, Zydus Cadila ilaç şirketinin geliştirdiği 'ZyCoV-D' aşısı ve Bharat Biotech'in geliştirdiği 'COVAXIN' isimli aşı adayının da yer aldığı kaydedildi. AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi'ni geliştirdiği aşı, Hindistan'da yerel olarak Serum Enstitüsü tarafından 'COVISHIELD' ismiyle üretiliyor.

Oxford/AstraZeneca aşısının ortalama etkinlik oranı yüzde 70.4 olarak açıklanmıştı. İki tam dozun uygulandığı kişilerde aşının koruma oranının yüzde 62 olduğu, yarım doz ile bir tam dozun uygulandığı gönüllülerde ise etkinlik oranının yüzde 90'a çıktığı kaydedilmişti. (DIŞ HABERLER)