İngiltere'den Oxford/AstraZeneca aşısına kullanım onayı

İngiltere'de Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen korona virüsü aşısına kullanım onayı verildi. Oxford/AstraZeneca aşısına onay veren ilk ülke İngiltere oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen Covid-19 aşısına kullanım onayı veren ilk ülke oldu. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hükümet, İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından Oxford/AstraZeneca aşısına kullanım izni verilmesi tavsiyesini kabul etti" denildi.

Başbakanı Boris Johnson, Twitter'dan yapığı açıklamada "Şimdi olabildiğince hızlı bir şekilde çok sayıda insanı aşılamak için harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı. AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot ise, "Bugün İngiltere'de bu yeni aşıya erişebilecek milyonlarca insan için önemli bir gün" dedi.

Oxford/AstraZeneca aşısının ortalama etkinlik oranı yüzde 70.4 olarak açıklanmıştı. İki tam dozun uygulandığı kişilerde aşının koruma oranının yüzde 62 olduğu, yarım doz ile bir tam dozun uygulandığı gönüllülerde ise etkinlik oranının yüzde 90'a çıktığı kaydedilmişti. (DIŞ HABERLER)