Hatay'da 3 bin dönüm devlet arazisinin bir günde devrine soruşturma

Hatay’ın Arsuz ilçesinde kaymakamlık, devlete ait olan 3 bin dönüm arazinin bir günde el değiştirmesi ile ilgili soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

Hatay’ın Arsuz ilçesinde devlete ait, satışı ve devri yasak olan 3 bin dönümlük arazinin bir günde el değiştirmesine Arsuz Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldı. Avukat Ali Haydar Gökpınar, söz konusu arazilerin usulsüz devrine dair Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın talimatıyla İskenderun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Müdürlüğü (KOM) tarafından geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

SATIŞ VE DEVİR DURDURULDU

Avukat Gökpınar, arazi devriyle ilgili kısa sürede büyük miktarda devirlerin ne şekilde ve hangi dayanakla yapıldığı, yabancı uyruklu (Suriye vatandaşı) kişilerin gayrimenkullerinin miras intikali işlemleri ile ilgili bazı muhtarlıkların vermesi gereken Teyit İlmühaber belgeleri olmadan nasıl gerçekleştiğinin de derinlemesine araştırıldığının altını çizdi. Tapu Müdürlüğü’ne de idari soruşturma açıldığını söyleyen Haydar Gökpınar, çiftçiler tarafından açılan davalarda da mahkemenin tedbirden satış ve devrini durdurduğunu belirtti.
Konuyla ilgili Arsuz Kaymakamlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, arazileri alan kişilerden de bir açıklama gelmedi.

Arsuz ilçesinde 1939 yılında Hatay’ın Türkiye’ye katılmasıyla devlet arazisi haline gelen, satışı ve devri yasak olan 3 bin dönüm arazi, Arsuz Kaymakamlığı’nın dahi haberi olmadan Suriye vatandaşı olan kişilerin mirasçısı olduğunu iddia eden 10 kişiye bir gün içinde devredilmişti. (DUVAR)