VİDEO

Hasar çok, çadır yok: 'Polis bana bakıp ağlıyor, sarılıyor'

Diyarbakır Bağlar'da hasarlı evlerine giremeyen halk, çadır sayısının yetersizliği sebebiyle mağdur durumda. Depremzedeler, yetkililerin sorunu çözmelerini istiyor.

İnanç Yıldız

DİYARBAKIR - Maraş merkezli depremin etkilediği Diyarbakır’da binlerce bina hasar aldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sürdürdüğü hasar tespit çalışmaları devam ederken kentte şu an kadar bin 737 bina ağır hasarlı, bin 837 bina orta hasarlı, 20 bin 242 bina az hasarlı olarak açıklandı, 74 binanın ise acil yıkılması gerektiği bildirildi.

Hasarlı yapıların çok olduğu Bağlar’ın Sakarya Caddesi'nde yaşayan yurttaşlar ise tedirgin. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu bu bölgede hasarlı yapıların etrafında yeterli uyarı levhası olmaması ya da yıkımının gerçekleştirilmemesi korkulara neden oluyor. Bölgede oturan çok sayıda kişi hasar kaydı ne olursa olsun evini boşaltmış durumda. Kalanlar ise gidecek yerleri olmadığı için binalarına “az hasarlı” denildiği için mecbur kalıyor. Fakat hemen yanı başındaki binaya “ağır hasarlı” denilmesi onları korkutuyor.

Deprem sonrası okul binalarında kalan yurttaşlar, okulların açılmasıyla buralardan da zorla çıkarılmış durumda. AFAD tarafından verilen çadırı dahi alamayan yurttaşların yer yer kendi kurdukları çadırlara da izin verilmiyor. Ne yapacaklarını bilmeyen yurttaşlar, barınma sorununa çözüm bulunulmasını istiyor.