Şiban ve Turgut'un avukatları: Valilik dosyadan haberdar değil

Van’da gözaltında işkence gören ve helikopterden atılan Servet Turgut ve Osman Şiban'ın avukatları, “Kaçarken kayadan düşme sonucu yaralandı” açıklamasına tepki gösterdi. Avukatlar valiliğin dosyadan haberdar olmadığını ifade ederken, "Müvekkilimizi mağdur eden birim zaten jandarma ama buna bakılmaksızın şu an askeri hastaneye götürüldü. Müvekkilimiz ifade verebilecek durumda olmadığı halde savcılık ifade istiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’ın Çatak ilçesinde askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan Servet Turgut ile Osman Şiban’ın işkence edildikten sonra helikopterden atıldıkları iddiasıyla ilgili valiliğin yaptığı açıklamaya avukatlar tepki gösterdi. Avukatlar, Şiban'ın evinden alınarak askeri hastaneye götürülmesine de tepki gösterdi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Şiban’ın ifadesinin alınıp alınmayacağı konusunda hastane yetkililerinden rapor istediği belirtildi. Dosyayı takip eden ailelerin avukatları, “Müvekkilimizi mağdur eden birim zaten jandarma ama buna bakılmaksızın müvekkilimiz şu an askeri hastaneye götürüldü. Bu durum aynı zaman müvekkilimiz için bir drama neden olacak, bu mağduriyet derinleşecektir. Müvekkilimiz şu an ifade verebilecek durumda olmadığı halde savcılık ifade istiyor. Biz bu işleme itiraz edeceğiz. Son verilen doktor raporunda zaten müvekkilimizin bilincinin yerinde olmadığı, yer, zaman ve kişileri tanıma yetisinin halen yerinde olmadığı ortada. Buna rağmen bu işlemin yapılması hukuki değil” dedi.

Van Valiliği’nin “Kaçarken kayadan düşme sonucu yaralandı” açıklamasına da tepki gösteren ailelerin avukatları, “Valiliğin dosyadan haberi yok ve böyle bir açıklama yapılması insafsızca. Görgü tanıklarının tümü bu kişilerin hiçbir itirazda bulunmadan askerlerle birlikte gittiklerini ve helikoptere bindirildiklerini söylüyor. Valiliğin açıklaması tüm verilerle çelişiyor” diye konuştu. (MA)

Köylülerin helikopterden atıldığı iddiası ülkeyi sarstı!Köylülerin helikopterden atıldığı iddiası ülkeyi sarstı!