Mardin Tabip Odası Eşbaşkanı'nın korona açıklamalarına soruşturma

Mardin Tabip Odası (MTO) Eşbaşkanı Osman Sağlam, korona virüsü salgınıyla ilgili açıklamaları gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Tabip Odası (MTO) Eşbaşkanı Osman Sağlam, korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili Mezopotamya Ajansı ve Gazete Duvar'a yaptığı açıklamalar nedeniyle ifadesi alınmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

Salgına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen ve Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nün kendileri ile bilgi paylaşmamasını eleştiren Osman Sağlam hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şikayette bulunulduğu öğrenildi.

Şikayet üzerine Sağlam hakkında "halkı korku ve paniğe sevk etme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Telefon ile emniyet müdürlüğüne çağrılan Sağlam'a verdiği demeçler soruldu. İfadesi alınan Sağlam'a haberleri yapan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal ile Gazete Duvar muhabiri dan Vecdi Erbay'ı nereden tanıdığı da soruldu. Sağlam alınan ifadesinin ardından emniyetten ayrıldı.

Sağlam, Gazete Duvar'da 25 Mart günü yayınlanan haberde, 500 kişinin karantinada olduğunu aktarmıştı. Doktorların korona virüsü teşhisi koymaktan çekindiklerini söyleyen Sağlam, teşhis koyan bir doktorun hastalığı açıklaması nedeniyle izne çıkarıldığını belirtmişti.

Sağlam, “Hekimlerin tanı koymaktan korktukları çok sayıda hasta var. Açıkçası özel hastaneler de diğer hastaneler de korona virüsü tanısı koymamaları için hekimlere baskı yapıyor” demişti.

Mardin’de 500 kişi karantinadaMardin’de 500 kişi karantinada

“Yöneticilerin alkışlamasına değil, güvenli koruyucu ekipmana ihtiyacımız var” diyen Sağlam, "Sağlık Müdürlüğü'nden randevu talebimiz oldu. İl Sağlık Müdürü’nün şahsi telefonunu 2 gün boyunca aradık, mesaj attık ama talebimize herhangi bir cevap alamadık, dolayısıyla herhangi bir paylaşım ve ortak çalışma yapamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)