Muğla'da Roboski anması: Adalet sistemi suçluları koruyor

Roboski'de, 8 yıl önce öldürülen 34 kişi için Muğla'da basın açıklaması yapıldı. Sorumluların cezalandırılmadığını belirten HDP Menteşe İlçe Eşbaşkanı Gözde Özdikmenli, "Sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de genel olarak böyle bir katliam yaşanmamış gibi davranmakta, adalet sistemi ise suçluları korumaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - HDP Muğla İl Örgütü, Şırnak'ın Roboski Köyü'nde, 8 yıl önce savaş uçaklarının bombardımanında öldürülenleri ve katliamı protesto için basın açıklaması yaptı. Anma etkinliğinde, bombardımanda hayatını kaybeden 34 kişi için Sınırsızlık Meydanı'nda mumlar yakıldı.

'ROBOSKİ ÜZERİNE KONUŞMAK YASAK HALİNE GETİRİLDİ'

Basın açıklamasını okuyan HDP Menteşe İlçe Eşbaşkanı Gözde Özdikmenli, bugüne kadar kimsenin ceza almadığını belirterek, dava sürecinde sorumlular yerine öldürülenlerin yakınlarının cezalandırıldığını söyledi.

Mağdur yakınlarına sayısız soruşturma açılıp AİHM başvuruları aşamasında güçlükler çıkartıldığını belirten Özdikmenli, “Şu an gelinen noktada Roboski üzerine düşünmek konuşmak incelemek, geçmiş olaylar geçmiş ve gelecekle olan bağlarını kurmak bir nevi yasak haline getirilmiştir. Türkiye'deki sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de genel olarak böyle bir katliam yaşanmamış gibi davranmakta, adalet sistemi ise suçluları korumaktadır" diye konuştu.

'YAŞANANLARI UNUTMAMALI, UNUTTURMAMALIYIZ'

Yaşananları unutturmayacaklarını vurgulayan Özdikmenli, şunları söyledi;

“Biz Muğla'da yaşayan siyasi ve toplumsal bilinci olan insanlar olarak geçmişle yüzleşmenin yeni katliamlar yaşanmasının önüne geçebilecek yegane güç olduğunu düşünüyoruz. Orada öldürülen 34 insanın hepsi şu an aramızda yaşıyor olmalılardı. Yeni ölümler ve insan hakkı ihlallerinin olmaması için bu konuda duyarlı davranmalı, yaşananları unutmamalı ve unutturmamalıyız. Savaş yerine barışçıl çözümlerin desteklemesine yönelik politikalar geliştirmek ve insan hakkı ihlallerine asla göz yummamak gerekmektedir." (DUVAR)

Roboski'nin kara günü: Beyaz elbiseler giyene kadar mücadelemiz sürecekRoboski'nin kara günü: Beyaz elbiseler giyene kadar mücadelemiz sürecek

‘Roboski’de baskı ve şiddet bitmedi’‘Roboski’de baskı ve şiddet bitmedi’

Roboski'de o günden beri düğün yapılmadıRoboski'de o günden beri düğün yapılmadı

Etiketler HDP Roboski muğla