Başkonsolos Metin Yeğin'in başlığını beğendi!

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Buchwalter, Gazete Duvar yazarı Metin Yeğin'in kaleme aldığı ""Kahrolsun havyar yaşasın kebap" başlıklı yazısını beğendi. Buchwalter, Sarı Yelekler'in eylemiyle ilgili yaptığı bir paylaşımı nedeniyle tepki almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, önceki gün gazetemiz yazarlarından Metin Yeğin'in kaleme aldığı "Kahrolsun havyar yaşasın kebap" başlığıyla yayımlanan köşe yazısını Twitter'da beğendi.

Sarı Yelekler'in eylemlerini izlemek üzere Paris'te bulunan Yeğin, yazısının başlığını da gösterilerin yapıldığı bölgedeki bir duvar yazısından almıştı. Yeğin, başkonsolosun beğenisine "Duvar yazısını Fransız Başkonsolosu da onaylamış ama yazımı da okusaydı, bilmiyorum ne derdi?" diye yanıt verdi.

Başkonsolos Bucwalter, yaklaşık bir hafta önce Twitter üzerinden eylemlerle ilgili "Bugün Paris'te ve tüm Fransa'da gösteriler oluyor ve olacaktır. Protesto etmek tarihimizin bir parçasıdır ve barışçıl bir şekilde yapılıyorsa temel demokratik bir haktır" sözleriyle bir paylaşımda bulunmuş ve ardından onlarca insan tarafından eylemcilere uygulanan polis şiddeti kendisine hatırlatılmıştı.

Buchwalter'e en çok dizleri üstüne çöktürülmüş liseli gençlerin fotoğrafıyla yanıt verilmiş ve "Bu ne?" diye sorulmuştu.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu'na tepki: Bu ne?Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu'na tepki: Bu ne?