Halavurt: Brunson, siyasi gelişmelerden tedirgin

Rahip Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkilinin ABD-Türkiye gerilimi nedeniyle tedirgin olduğunu belirtti. Halavurt, "Olayda gerilim tırmandıkça o da rahatsızlık duyuyor" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat İsmail Cem Halavurt, müvekkili rahip Andrew Brunson'ın, ABD ve Türkiye arasındaki gerginlik nedeniyle tedirgin olduğunu söyledi. Halavurt, "Kendisi tüm bu siyasi gelişmelerden tedirgin. Tabii ki Amerikan hükümetinin haklarını savunmasından memnun ancak olayda gerilim tırmandıkça o da rahatsızlık duyuyor" dedi.

'BİR AN ÖNCE ÜLKESİNE DÖNMEK İSTİYOR'

ABD, İzmir'deki Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson'ın yargılanması gerekçesiyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldı.

BBC Dünya Servisi'ne açıklama yapan Brunson'ın, avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkilinin iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle tedirgin olduğunu belirtti.

Halavurt, "Kendisi tüm bu siyasi gelişmelerden tedirgin. Tabii ki Amerikan hükümetinin haklarını savunmasından memnun ancak olayda gerilim tırmandıkça o da rahatsızlık duyuyor. Durumun öznesi durumunda kalıyor. Bu da onu tedirgin ediyor, rahatsız ediyor. Ama bir an önce ülkesine Amerika'ya dönmek istiyor" diye konuştu.

Rahip Brunson Trump için neden bu kadar önemli?Rahip Brunson Trump için neden bu kadar önemli?

'DOSYAYA YENİ GİZLİ TANIKLAR EKLENİYOR'

Avukat Halavurt, bir sonraki duruşmaya kadar adli kontrol kararlarının kaldırılması için düzenli başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Halavurt, "Aldığımız bilgilere yöne yeni yeni gizli tanıklar dosyaya ekleniyor. Tanıklar dinlenecek ve delillerin toplanması devam edecek. Biz bu duruşmada yine adli kontrol kararlarının hem yurt dışına çıkış yasağı hem de ev hapsi kararının kaldırılmasını talep edeceğiz" dedi.

4 soruda: ABD'nin yaptırım kararı ne öngörüyor?4 soruda: ABD'nin yaptırım kararı ne öngörüyor?

ABD yaptırımları ekonomiyi nasıl etkiler?ABD yaptırımları ekonomiyi nasıl etkiler?