Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Afrin Türküsü hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan'ın isteğinin yerine getirildiğini açıkladı: İçerisinde Yavuz Bingöl'ün, İsmail Altunsaray'ın, Ümit Yılmaz'ın, Fettah Can'ın, Sibel Can'ın, Orhan Gencebay'ın olduğu çok güzel bir Afrin türküsü hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü çıkışının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. kalın çok sayıda sanatçının katılımı ile bir Afrin türküsü hazırlandığını açıkladı.

Dün Beştepe'de muhtarlara seslenen Erdoğan, "Şu anda Fırat Kalkanı, Afrin, bununla ilgili bir İstiklal Marşı gibi demeyeyim ama bir Mehter Marşı gibi marşı da yazamazlar mı? Bunu hazırlasınlar. Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerlerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz için de marş yazılabilmeli. Şiirlerini yüreğiyle de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor" demişti.

Bugün TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, bu konuda çalışmaların çok sayıda sanatçının katılımıyla bir Afrin Türküsü hazırlandığını söyledi.

Erdoğan'ın dünkü sözlerini hatırlatan Kalın, şunları söyledi: "Bir grup sanatçımız çok güzel bir çalışma yaptılar. İçerisinde Yavuz Bingöl'ün, İsmail Altunsaray'ın, Ümit Yılmaz'ın, Fettah Can'ın, Sibel Can'ın, Orhan Gencebay'ın olduğu çok güzel bir Afrin türküsü hazırlanıyor. Bugünlerde okumalarını yapacaklar... İnşallah çıktığında da izleyicilerle, kamuoyumuzla paylaşma imkanı olur. Çünkü askerimiz bunu ve daha fazlasını hak ediyor."

Erdoğan: İstiklal Marşı'nın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir beste yapılamadıErdoğan: İstiklal Marşı'nın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir beste yapılamadı