Erdoğan: İstiklal Marşı'nın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir beste yapılamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara yaptığı konuşmada, "En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. İstenilen beste yok" dedi. Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümüne değinen Erdoğan, "Önceki gün İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümüydü. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara iş düşüyor. İstenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar" diye konuştu.

"Hayıflanacak daha başka meselelerimiz de var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"34 yıllık terörle mücadelemizi hakkıyla ifade edecek bir şiirimiz, marşımız da yok. Şu anda Fırat Kalkanı, Afrin biz bununla ilgili bir İstiklal Marşı demeyim ama oraya tırmanamazlar, yetişemezler. Hiç olmazsa bir mehter marşı gibi bir marşı da yazamazlar mı? Bunu hazırlasınlar. Evde torunum bile mehter marşıyla yürüyor. Askerimizi de ayrıca mehter marşı ile yürütür gibi yeni marşlar ile yürütelim. Aynı şekilde 15 Temmuz gibi büyük bir destanı Akif'in Çanakkale ve İstiklal mısralarında kıvamında anlatacak bir şiirimiz, marşımız da mevcut değil. Şiirlerini sadece lafla değil yüreğiyle de yazacak şairlerimize büyük görev düşüyor."

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Erdoğan'ın açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan'ın sözlerini destekleyenler de eleştirenler de oldu. Twitter'da, #İstiklalMarşımaDokunma hashtag'i altında yüzlerce paylaşım yapıldı ve trend topic listesine girdi. Paylaşımlardan bazıları şöyle: