Murat Hazinedar: Milletin verdiği emaneti millet alır

Görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kararla ilgili açıklamasında "Milletin verdiği emaneti ancak millet alır" dedi. Suçlamaların ailesine de yöneltildiğini söyleyen Hazinedar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Pasaportları ellerinden alınmıştır. Onun eleştirdiği dünkü sistem onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı vermişti. O, benim evladıma bu fırsatı vermedi" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, açıklama yaptı.

Kararın iletilmediğini belirten Hazinedar, basından öğrendiğini söylediği suçlamalara tepki gösterdi. Hazinedar'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Allah'ın verdiği canı Allah alır. Bunu demokrasilerdeki tezahürü, milletin verdiği emaneti ancak ve ancak millet alır. Yüzde 77 oyla Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. Bu emanet kutsal bir emanet. Halkıma 4 yıla yakın süredir hizmet etmeye çalıştım. Her zaman devlet terbiyesine uygun olarak, parti, insan ayrımı yapmadan bu hizmeti idrak ettik."

'HERKESİN İŞTAHLA BAKTIĞI BİR YER'

"Merkezi siyasetin, yerel yönetimler üzerinde baskı uyguladığı bir dönemde görev yaptım. Herkesten fazla değerlere saygı göstererek bu hizmeti yaptım. Ben Türkiye'de oy rekoruyla seçilmiş, herkesin büyük bir iştahla baktığı bir şehrin başkanıyım."

'16 KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ'

"Beşiktaş özel bir yer, ben CHP'nin en çok oy aldığı şehrin belediye başkanıyım. Herkesin iştahla baktığı bir yerin belediye başkanıyım. Belediyemize son iki yıldır 180’i aşan ön inceleme araştırma ve soruşturma yapılmıştır. Belediyemize 16 teftiş görevlisi ve müfettiş gönderildi. 16'sı da bir şey bulamadı."

Tanal: TDK'ya bakalım darbe ne anlama geliyorTanal: TDK'ya bakalım darbe ne anlama geliyor

'AİLELERİ BU İDDİALARA KARIŞTIRMAYIN'

"Yolsuzluk iddialarıyla birlikte beraber FETÖ üyeliği suçlaması var. Değil ben ailemde, değil darbeci cemaate bir cemaate bile üye bir kişi bulamazlar. Bir avukat olarak, iktidarın bu örgütü meşru gördüğü 17-25 Aralık'tan önce bile bu gruplarla bir işimiz olmadı.

Bu suçlamalar sadece şahsıma değil aynı zamanda evladıma, eşime de yöneltilmiştir. Pasaportları ellerinden alınmıştır. Onun eleştirdiği dünkü sistem onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı vermişti. O, benim evladıma bu fırsatı vermedi. Aileleri bu iddiaları karıştırmayın."

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı!Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı!

Murat Hazinedar: Bana ve aileme yurtdışı yasağı konduMurat Hazinedar: Bana ve aileme yurtdışı yasağı kondu

Bülent Tezcan: Kumpası Cuma günü duymuştuk!Bülent Tezcan: Kumpası Cuma günü duymuştuk!