Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı!

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi de 9 Aralık tarihinde görevden uzaklaştırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışlıgil'in, görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Hazinedar'ın mal varlığına yönelik yürütülen soruşturma, 'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne' üye olmak suçundan yürütülen soruşturmayla görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi. Görevden uzaklaştırılan belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in de aynı gerekçelerle görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

HAZİNEDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Murat Hazinedar görevden uzaklaştırma kararından sonra ilk kez Sözcü'ye konuştu. Hazinedar henüz kendisine görevden uzaklaştırıldığına ilişkin resmi bir tebliğ yapılmadığını söyledi. Hazinedar “Belediyeye gidiyorum şu an.. Orada gereken açıklamayı yapacağım. Bugünkü açıklamalarım aslında hepsine cevaptı. Onların beyanlarına tekrar belediyede tek tek yanıt vereceğim. Elime gelmiş henüz resmi bir şey yok. Resmi bir şey gelmeden açıklama olmaz. Zaten bekleniyordu bu karar. Geçen hafta genel başkan yardımcımız belgeyi buldu. Belgede ‘biz alacağız ama belge bulun bize” deniliyordu. Hepsine yanıt vereceğim” diye konuştu

CHP'Lİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DA UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Daha önce CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin Belediye Başkanı Battal İlgezdi de 9 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. CHP'li İlhami Yılmaz 16 Aralık'ta Ataşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan seçimde yeni Belediye Başkanvekili olarak seçilmişti.

Bülent Tezcan: Kumpası Cuma günü duymuştuk!Bülent Tezcan: Kumpası Cuma günü duymuştuk!

TANRIKULU KAYYIM İDDİALARINI SORMUŞTU

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Ataşehir Belediye Başkanı'nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasından 18 ay önce kayyım iddialarını Başbakan Binali Yıldırım'a sormuştu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;

"Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat HAZİNEDAR Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Murat Hazinedar: Bana ve aileme yurtdışı yasağı konduMurat Hazinedar: Bana ve aileme yurtdışı yasağı kondu