Tanal: TDK'ya bakalım darbe ne anlama geliyor

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılması, belediye binası önünde protesto ediliyor. Burada açıklama yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş "Şu anda da belediye başkanımıza sahip çıkmak için burada olmaya devam edeceğiz" dedi. Mahmut Tanal ise "Türk Dil Kurumu'na bakalım. TDK'da darbe kelimesi 'meşru yöntemler kullanarak bir iktidarı istifaya zorlamak darbedir' deniliyor" şeklinde açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışlıgil’in, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanlığı binasında hareketlilik yaşanıyor. Belediye önünde toplanan yüzlerce kişi, "Hak, hukuk, adalet", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarıyla kararı protesto ediyor.

İçişleri Bakanlığı uzaklaştırma kararını duyan CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat belediye binasına geldi.

'AÇIKLAMALARIN ALTINA İMZA ATMAYACAĞIZ'

Beşiktaş Belediye Başkanlığı önünde açıklama yapan Barış Yarkadaş, "17 aydır belediye başkanımız 'eğer benim bir suçum varsa Çağlayan Adliyesi'ne geleyim' diyor. Ama bugüne kadar başkanımızın ifadesi alınmadı. Bugün neden ifade alınmadığı ortaya çıktı.  Yargının iktidarın eline girdiği bu dönemde bu karar hukuksuz ve adaletsizdir. Beşiktaş halkının iradesi bu akşam gasp edildi. Belediye başkanımıza destek veren yurttaşlarımızla birlikte burada olmaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanı'nın dün yaptığı açıklamalarının altına da imza atmayacağız. Bu operasyon Man Adası belgelerinin misillemesidir. Bu operasyon ABD'de görülen davaya karşı hedef şaşırtma ve misilleme operasyonudur" şeklinde konuştu.

'TDK'DA DARBE NE ANLAMA GELİYOR' 

Belediye önünde açıklama yapan Mahmut Tanal "Biz faşist değiliz diyorlar. Türk Dil Kurumu'na bakalım. TDK'da darbe kelimesi 'meşru yöntemler kullanarak bir iktidarı istifaya zorlamak darbedir' deniliyor. Bakın Davutoğlu istifaya zorlanmıştır. AKP kendi belediye başkanlarına, 'Siz istifa mı etmek istiyorsunuz yoksa başınıza gelecekleri mi düşünüyorsunuz?' dedi. Balıkesir Belediye Başkanının eşini rehin almışlardı. Şu an hukuk dışına çıkan bir iktidar söz konusudur. Bu iktidar zalim bir iktidardır" dedi.

'BU ADALETSİZLİĞE İZİN VERECEK MİSİNİZ?'

FETÖ iddialarına tepki gösteren Tanal, "Terör örgütü arıyorlarsa, terör örgütü AKP genel merkezinde. AKP'nin genel başkanından tutun doğrudan ve dolaylı hepsi FETÖ terör örgütüyle iç içedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir belediyesi parsel parsel terör örgütüne tahsis edilmedi. Bunu yapanlar AKP'nin genel merkezinde. Türkiye'de en yüksek oy olan bir partinin belediye başkanına yapılan bu zulme, bu adaletsizliğe izin verecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

Tanal'ın sözlerinin ardından dışarıda bekleyen yüzlerce partili, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Konuştuğumuz birçok CHP'li Hazinedar'ın görevden alınmasını ABD'de görülen Reza Zarrab davası ve Man Adası belgeleriyle yorumladı.

'İSTEDİKLERİNİ YAPAMAYACAKLAR'

Bir CHP'li, "Hakan Atilla davasının üstünü kapatmak ve Man Adası belgelerinin misillemesini almak istiyorlar. AKP, Ataşehir'e yaptığının aynısını yapıyor" dedi.

"Görevden uzaklaştırmayla belediyemizi alamazlar" diyen başka bir CHP'li ise, "Belediye içerisinde iki AKP'li üye 1 İYİ Partili üye var. Bir şey olmaz. Yine biz alacağız ama bütün bu yapılanlar birer intikam alma telaşı. İstediklerini yapamayacaklar" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı!Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı!

Murat Hazinedar: Bana ve aileme yurtdışı yasağı konduMurat Hazinedar: Bana ve aileme yurtdışı yasağı kondu

Bülent Tezcan: Kumpası Cuma günü duymuştuk!Bülent Tezcan: Kumpası Cuma günü duymuştuk!