Bakan Sarıeroğlu eylemdeki metal işçilerini aradı

Toplu iş sözleşmesi yetki belgesinin bakanlık tarafından gönderilmemesi üzerine eyleme başlayan Birleşik Metal İş üyesi işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu aradı. Sarıeroğlu incelemelerin sürdüğünü ve cumaya kadar yazılı olarak iletileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Posco Assan işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu'ndan gelen telefon üzerine salı gününe kadar eylemlerine ara verdi.

Toplu iş sözleşmesi yetki belgesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın göndermemesi üzerine İzmit’teki Posco Assan fabrikası önünde eyleme başlayan işçilere dün polis müdahale etmişti.

Ankara’ya yürümek için bugün yeniden toplanan Birleşik Metal- İş üyesi işçileri Bakan Julide Sarıeroğlu aradı.

Sendika yöneticileriyle telefonda konuşan Sarıeroğlu, incelemelerin devam ettiğini, cuma gününe kadar yetki belgesinin yazılı olarak iletileceğini söyledi.

Sarıeroğlu’nun araması sonrası eyleme ara verildi.

Sendikaya bağlı işçiler cuma gününe kadar yetki belgesinin gelmemesi durumunda yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak Salı fabrika önünde eylemlerine devam edecek.

Metal işçileri Ankara’ya yürümek için yeniden fabrika önündeMetal işçileri Ankara’ya yürümek için yeniden fabrika önünde