Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz'a acı haber uçaktan inince verildi

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz'a büyük oğulları Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölüm haberi, ABD dönüşü havalimanında verildi. Polis, olayla ilgili olarak 4 kişinin ifadesini aldı. Yılmaz'ın icra kurulu üyesi olduğu Kent Üniversitesi'nden ise 'epilepsi hastalığı nedeniyle felce doğru ilerleyen hastalığın yarattığı stres'ten kaynaklı intihar açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz'ı taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'na indi. Uçaktan inince oğullarının ölüm haberi verilen Yılmaz çifti, oğullarının cenazesinin bulunduğu hastaneye götürüldü.

Yavuz Yılmaz'ın ölümünün ardından, İcra Kurulu Üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise bir süredir mücadele ettiği hastalığa dikkat çekilerek, "Son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı" denildi.

Oğulları Mehmet Yavuz Yılmaz'ın (38) ölümünden haberi olmayan ve ABD'de olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz'ı taşıyan uçak, İstanbul'a geldi. Yılmaz çiftini yakınları karşıladı. Yılmaz ile beraberindekiler, araçla havalimanından ayrıldı.

Mesut ve Berna Yılmaz, oğulları Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin kaldırıldığı Şişli'deki özel hastaneye götürüldü. Yaklaşık 50 dakika sonra ilk olarak Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Abdurrahim Albayrak araca binerek hastaneden ayrıldı. Berna Yılmaz ise hastanede kaldı.

Mesut Yılmaz, yaklaşık 50 dakika hastanede kaldıktan sonra Beykoz'daki evine gitti.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Yavuz Yılmaz'ın ani ölümünün ardından İcra Kurulu Üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir 'Temporal Lob Epilepsi' hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi. Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın."

BAŞBAKAN YILDIRIMDAN TAZİYE

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Başbakan Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte saat 10.30'da Mesut Yılmaz'ın Beykoz'daki evine geldi. Yıldırım çifti, Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz'a başsağlığı dileğinde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Başbakan Yıldırım ile eşi buradan ayrıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de Yılmaz çiftine taziye ziyaretinde bulundu.

PARA SIKINTISI YOKTU

Eski ANAP milletvekili ve Berna Yılmaz’ın kurduğu Kent Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Üyesi Sühan Özkan şunları söyledi: “Biz de şok olduk. Ekonomik kriz diyenler var. Kesinlikle yalan. Hiçbir para sıkıntısı yoktu. Gayet iyi görünüyordu. Bel ağrısı dışında bir rahatsızlığı da yoktu. Bunalımda da görünmüyordu. Kurduğumuz Kent Üniversitesi’nde görev yapıyordu. Çok güzel işler yapacaktık. Burası engelliler ve kadınlar için özel eğitimin olduğu çok özel bir üniversite. Zabıt ‘intihar’ diye tutulmuş ama daha ne olduğu belli değil. İntihar edecek biri değildi. Çalışmalara devam edecektik.”

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesut Yılmaz'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, ettiği Yılmaz ailesine, sabır ve metanet dileğinde bulundu.

4 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölü olarak bulunduğu evdeki inceleme tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da evde bulunduğu sırada, yapılan incelemede, Yılmaz'ın intihar ettiğinin belirlendiği öğrenildi. Yılmaz'ın tek kurşunla şakağından vurulmuş halde bulunduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında Mehmet Yavuz Yılmaz'ın şoförü, koruması ile evde çalışanlar olmak üzere toplam 4 kişinin ifadeleri alındı. Polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmalarının devam ettiği ve her ihtimalin değerlendiği belirtildi. (İSTANBUL/DHA)

Mesut ve Berna Yılmaz'a oğullarının ölüm haberi verilmediMesut ve Berna Yılmaz'a oğullarının ölüm haberi verilmedi

Yavuz Yılmaz kimdir?Yavuz Yılmaz kimdir?