Yavuz Yılmaz kimdir?

Yavuz Yılmaz 2011 yılında yaptığı açıklamada babası Mesut Yılmaz'ın siyaseti bırakmış olmasından çok mutlu olduğunu söylemişti: Bayram ediyorum. Hiç olmadığım kadar rahatım. Artık rahat rahat ticaret yapıyoruz. Babam aktif siyaset yapsaydı zaten ticaret yapmamıza izin vermezdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evinde ölü olarak bulunan Yavuz Yılmaz, 1991 ve 1999 yılları arasında 3 kez başbakanlık yapan Mesut Yılmaz'ın 1979'da doğan ikinci oğluydu. Yüksek öğrenimini ABD'de Georgetown Üniversitesi'nde yaptı. İş hayatında ilk olarak kardeşi Hasan Yılmaz'la birlikte kurduğu CFS İstanbul Yatırım AŞ adlı şirket ile petrol, petro-kimya ve doğal taş ticareti yaptı. İki kardeş 2009 yılında gıda sektörüne girerek Quick China'nın İstanbul franchisingini aldı. Daha sonra kendi markaları olan Elio, Elio Sedef ve Mitzi ile yoluna devam etti. 2011 yılında Nişantaşı'ndaki restoranın zarar ettiği yönündeki haberlerle gündeme gelen Yılmaz kardeşlerden Yavuz Yılmaz, medyaya yaptığı açıklamada otel açma planları olduğunu da anlatmıştı. O dönem Vatan gazetesinden Necla Dalan'a konuşan Yavuz Yılmaz, “Babam siyaseti bıraktı diye çok mutluyum, bayram ediyorum. Hiç olmadığım kadar rahatım. Artık rahat rahat ticaret yapıyoruz. Babam aktif siyaset yapsaydı zaten ticaret yapmamıza izin vermezdi. Babamdan dolayı sürekli eleştiri gelmesine alışığım. Bu eleştirilerin pozitif yönlerine konsantre oluyorum.”

'AK APARTMAN İYİ OLDU'

Yavuz Yılmaz aynı röportajda Nişantaşı'nda bulunan 'AK Apartman'ın bir yanında kendilerinin diğer yanında Tansu Çiller’in oğullarının restoranın bulunmasıyla ilgili de, “Çiller’in oğulları ile tanışmıyorum ama yan yana ve Ak Apartmanı’nda olmamız iyi oldu. Zira iyi reklam oldu bizim için... Ortakları dostumuz ve onlarla gayet çağdaş bir ilişkimiz var. Sonuçta aynı işi yapıyoruz. Onlarla da tanışmayı isterim” demişti.

Ancak Yılmaz Kardeşler restoran işinde beklediğini bulamadı. Ataköy Marina Park'taki Elio'yu kapatan, Nişantaşı'ndaki ana şubelerini eski CEO'ları Aydın Samanlı'ya devreden kardeşler diğer markaları Quick China'yı da elden çıkardı. Şu anda CFS İstanbul'un tek restoranı Sedef Adası'nda faaliyet gösteren Elio Sedef. Şirket restoranın yanısıra En-Mar Prodüksiyonla medya alanında televizyon programları yapıyor.

3. HAVALİMANI HAFRİYATINI YAPIYORLARDI

Hasan ve Yavuz Yılmaz, 3. havalimanının hafriyat işine de girmişti. Yılmaz kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın hafriyatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerindeydi. Yavuz Yılmaz'ın adı 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde CHP Rize Milletvekili adaylığı için de geçmiş ancak siyasete girişi gerçekleşmemişti. Yılmaz nişanlandığı sunucu Neşe Sapmaz ile 3 yıllık birlikteliğin ardından ayrılmıştı.