İşten çıkarılan cam işçileri, İstanbul'a yürüyor

Kırklareli'nde işten atılan Şişecam, şirketin İstanbul'daki merkezine yürüyüş başlattı. İşçiler, sendikanın yaptığı Eskişehir'deki fabrikaya gönderilmelerini öngören anlaşmaya ise tepki gösterdi. İşçiler, Trakya'daki fabrikalarda çalışmak istediklerini belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşten atılan ve Kristal İş Sendikası'nın işverenle yaptığı anlaşmaya tepki gösteren Şişecam işçileri, İstanbul'a yürüyor. İşçiler, sendikanın anlaşma kararını alırken Şişecam işçilerinin görüşlerini almadığını belirtti.

Şişecam Kırklareli Fabrikası’nda, 4 Ekim günü fırın kapatıldığı gerekçesiyle 90 kişi işten çıkarıldı. İşçiler, işe geri dönme talebiyle Kristal-İş Trakya Şubesi önünde eyleme başladı. Eylemlerin ardından işveren, isteyen işçilerin "kadro ihtiyacına" göre Eskişehir'deki fabrikaya gönderilebileceğini söyledi. Teklifi reddeden işçiler, Trakya'daki fabrikada çalışmak istediklerini açıkladılar.

Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi Yönetim Kurulu, işverenle yapılan görüşmede anlaşma sağlandığını açıkladı. Açıklamada, işçileri Eskişehir'deki fabrikaya gönderileceği, Kırıkkale'de fırın açılması durumunda işçileri geri çağrılacağı belirtildi.

'PARÇASI OLMADIĞIMIZ HİÇBİR KARARI KABUL ETMİYORUZ'

Sendikanın anlaşmayı kendilerine sormadan yaptığını söyleyen işçiler, Şişecam’ın İstanbul'daki genel müdürlüğüne doğru yürüyüş başlattı. İşçiler, Trakya bölgesi dışındaki fabrikalarda işe başlatma tekliflerinin kabul etmeyeceklerini daha önce açıkladıklarını hatırlattılar.

İşçilerin yaptığı yazılı açıklamada, "Parçası olmadığımız hiçbir kararı ve anlaşmayı kabul etmediğimiz gibi Trakya bölgesi dışında bulunan fabrikalarda çalıştırma tekliflerinin samimi olmadığını ve bu teklifleri kabul etmediğimizi bildirmiştik" ifadelerine yer verildi.

Lüleburgaz'dan aileleriyle birlikte yürüyüşe başladıklarını aktaran işçiler, "Bizler, uğradığımız hak gasbının farkında olduğumuz için bu mücadeleyi veriyor ve sonunda mutlaka başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz" dediler.

Haluk Levent'ten Şişecam işçilerine destekHaluk Levent'ten Şişecam işçilerine destek