Haluk Levent'ten Şişecam işçilerine destek

Haluk Levent, işten çıkarılan Şişecam işçilerine destek verdi. Levent, "Amacımız herkesin işine dönmesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırklareli Paşabahçe Cam Fabrikası'nda işten çıkarılan işçilerin eylemi devam ediyor. İşçiler, bugün yapılan görüşmede işverenin Eskişehir fabrikasına çalışma önerisini reddetti. İşçiler, Trakya'da bulunan fabrikalarda çalışmak istediklerini belirtti. Şarkıcı Haluk Levent de işçileri yürüyüşüne katılarak destek verdi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, işten atılan işçilerin sözcüsü Aydın Şahin, önceki gün işçiler adına 10 kişiyle birlikte Kristal-İş Genel Merkezine gittiklerini ve taleplerini sendika yöneticilerine de aktardıklarını söyledi.

Şahin, “Sendika yöneticileri ile yaptığımız görüşmede Trakya’daki fabrikalarda çalışmakta ısrarcı olduğumuzu ve bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğimizi ilettik. Geçmiş kırgınlıklarımızın üzerine sünger çektiğimizi, Kristal-İş Genel Merkez yöneticilerini de yanımızda görmek istediğimizi söyledik. Merkez yöneticileri de en kısa zamanda genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yapıp taleplerimizi değerlendireceklerini, gerekli kararları alıp bu doğrultuda işverenle görüşeceklerini söylediler" dedi.

'AMACIMIZ HERKESİN İŞİNE DÖNMESİ'

Şişecam işçileri, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaptıkları yürüyüşte, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı. İşçiler, Şişecam'ın Eskişehir'deki fabrikaya gitme önerisini reddettiklerini söylediler.

Yürüyüşe katılan Haluk Levent de işçilere destek verdi. İşçilerle birlikte çektiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Levent, "Lüleburgaz cam işçileri grevine destek için geldim. Grev değilmiş işten çıkartılma imiş. Şapşal Haluk. Olsun amacımız herkesin işine dönmesi" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kırklareli Paşabahçe Cam Fabrikası'ndaki D fırını, küçülme gerekçesiyle 10 Eylül'de kapatıldı. Fırının kapatılmasının ardından 90 işçinin işine son verildi. İşçiler, işe geri dönme talebiyle Kristal-İş Trakya Şubesi önünde eylem başlattı.

İşten çıkarmaların ardından Şişecam, Eskişehir’de 240 milyon liralık yatırımla bir fırın açacağını duyurdu. Şişecam’dan yapılan yazılı açıklamada, “Şişecam Topluluğu, Eskişehir Cam Ambalaj fabrikasında yapacağı yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yeni fırını yaklaşık 240 milyon liralık yatırımla 2018 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek" denildi.

Eylemlerin ardından yapılan Kırklareli Paşabahçe Cam Fabrikası Müdürü Mehmet Önen imzasıyla yayınlanan açıklamada, işçilerin Eşkişehir'deki fabrikaya gönderilebilecekleri belirtildi. Açıklamada “Fabrikamız D Fırının kapanması dolayısıyla gerçekleşen toplu işçi çıkışı sürecinde iş sözleşmesi feshedilen ve halen izninin kullanmakta olan personelimizden Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’na nakil için 17.10.2017 salı günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuranların talepleri, Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’ndaki kadro ihtiyaçları dikkate alınarak ve uygunluğu ölçüsünde değerlendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

İşçilerse, Trakya'daki fabrikalarda çalışmak istiyor.