Cenazeye saldıranların sicilleri kabarık

HDP'li Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıyla ilgili davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Yargılanan 19 sanıktan 12'sinin farklı suçlardan haklarında açılmış çok sayıda dava var.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP'li Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün Gölbaşı Asliye Ceza Hukuk Mahkemesinde görülüyor. Saldırı davasında 3'ü tutuklu 19 sanık yargılanıyor.

Cenazeye saldırı sonrası tutuklanan üç kişiden Cemil Özdemir'in AK Parti'ye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraf çektiren Murat Alp'in ise Büyük Birlik Partisi(BBP) üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Yargılanan 19 sanığın 12'sinin ise farklı suçlardan adli kaydı bulunduğu belirlendi.

SANIK ŞİMŞEK'İN ALKOL SATILAN YERLERE GİTMESİ YASAK

Hatun Tuğluk'un cenazesinin gömüldüğü yerden çıkarılmasıyla sonuçlanan saldırının davasında tutuksuz yargılanan sanık Zekai Şimşek'in geçmişte hakkında açılan hakaret davası bulunuyor. 2008 yılında açılan bir başka davada ise Şimşek hakkında denetimli serbestlik tedbiri olarak birahane ve bar gibi alkol kullanılan umuma açık yerlere gitmesi yasaklandı.

Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıya 10 yıl hapis talebiHatun Tuğluk'un cenazesine saldırıya 10 yıl hapis talebi

Davanın tutuklu sanıklarından Cemil Özdemir, Gölbaşı Belediyesi'nde çalışıyor. Tutuklanmadan önce adliyedeki ifadesinde sabıkasının olmadığını belirten Özdemir hakkında açılan farklı bir davada hükmün geri bırakılması kararı verildiği ortaya çıktı.

YARALAMA VE TEHDİT DOSYALARI VAR

Olay sonrası İçişleri Bakanı Soylu ile fotoğraf çektiren davanın tutuklu sanıklarından Murat Alp'in 2014 yılında hakkında açılan başka bir davada hükmün geri bırakılması kararı verildi. Alp dışında 7 sanığın daha çeşitli tarihlerde haklarında açılan davalarda hükmün geri bırakılması kararı verilmesi dikkat çekti. Denetimli serbestlik ile serbest kalan bazı sanıklar hakkında yaralamadan tehdide farklı olaylardan birçok dosya bulunuyor.

Cenazeye saldıran kişinin Bakan Soylu'yla fotoğrafı çıktıCenazeye saldıran kişinin Bakan Soylu'yla fotoğrafı çıktı

AK Partili Özdağ, Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıyı yazdıAK Partili Özdağ, Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıyı yazdı

AK Partili Dağ: O cenazenin oraya gömülmesi ve saldırganları oraya getiren aynı zihniyetAK Partili Dağ: O cenazenin oraya gömülmesi ve saldırganları oraya getiren aynı zihniyet