AK Partili Dağ: O cenazenin oraya gömülmesi ve saldırganları oraya getiren aynı zihniyet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine Ankara İncik'te düzenlenen saldırıyı 'operasyon' olarak niteledi. "Dağ, O cenazenin oraya gömülmesi ve o insanları oraya getiren zihniyet aynı zihniyet. Oraya getirerek eylem yapacak kişileri haberdar eden olayı eyleme dönüştüren kim?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin Denizli Çivril ilçe kongresine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine düzenlenen saldırıya değinen Dağ, olayın 'operasyon' olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"O cenazenin oraya gömülmesi ve o insanları oraya getiren zihniyet aynı zihniyet. Oraya getirerek eylem yapacak kişileri haberdar eden olayı eyleme dönüştüren kim? Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir kişinin isteği üzerine çekilip, daha sonra fotoğrafının servis edilmesi olayı var. İşte, bunlar, ölümler üzerinden ne yazık ki bir takım operasyonlar yapma dönemini yeniden başlattılar. 1 yıl boyunca fişe takılı olarak bekletilen Berkin Elvan'ın genel seçimler öncesi fişini çektiler. Daha sonra 6-7 Eylül olayları. Bunları biz çok gördük. Artık bu bayatlamış operasyonları yapmaktan vazgeçin."

NE OLMUŞTU?

Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk için Ankara'nın İncem ilçesinde cenaze töreni düzenlenirken ırkçı bir grup saldırı düzenlemişti. Saldırı nedeniyle Hatun Tuğluk'un cenazesi kabrinden çıkarılarak Tunceli'ye götürülmüş ve orada defnedilmişti.

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saldınının ardından saldırıyı düzenleyenlerden biriyle çektirdiği fotoğraf basına yansımıştı. Aynı saldırganın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve başka AK Parti yöneticileriyle de fotoğraf çektirdiği ortaya çıkmıştı. (DENİZLİ/DHA)