CHP'den TBMM'ye 'Mavi Balina' soruları: Rusya'yla görüşecek misiniz?

Bakan Ahmet Arslan birçok çocuk ve gencin intiharıyla ilişkilendirilen "Mavi Balina" oyununu engelleyemediklerini açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi TBMM'ye bu oyuna karşı alınacak tedbirlere dair soru önergesi yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, "Mavi Balina" oyununu engelleyemediklerini bildirmesinin üzerine Gülay Yedekçi, TBMM'ye 4 sorudan oluşan bir önerge yöneltti.

Mavi Balina: Tehlikenin farkında mısınız?Mavi Balina: Tehlikenin farkında mısınız?

Yedekçi, TBMM'ye sunduğu yazılı metinde 'Mavi Balina oyununun bir çok televizyon kanalında, gençlerin intiharına yol açan bir 'bilgisayar oyunu' olarak yanlış lanse edildiğini' belirtti. BTK tarafından yapılan açıklamaya ve 'oyunun sabit bir internet adresi olmadığı için Türkiye üzerinden erişiminin kesilmesinin mümkün olmadığının' bildirilmesine de değinen Yedekçi'nin, TBMM'ye yönelttiği 4 soru şöyle:

1. Mavi Balina adlı oyunun ülkemizin çocuklarına zarar vermesini engellemek için ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir?

2. Oyuna ait sosyal medya hesaplarına ilişkin soruşturma yapılmakta mıdır?

3. Rusya kaynaklı Vkontakte adlı sosyal medya platformu üzerinden yayıldığı söylenen bu oyun ile ilgili olarak bu sosyal medya mecrası ve Rus yetkililer ile görüşme düşünülmekte midir?

4. Mavi Balina Oyunu hakkında çocuklarımızın ve ailelerin bilinçlenmesi için bir çalışma var mıdır? Kamu spotu niteliğinde bilgilendirme yapılacak mıdır?

'Mavi Balina' hangi çocukları buluyor?'Mavi Balina' hangi çocukları buluyor?

Bakan Arslan: Mavi Balina'yı engelleyemiyoruzBakan Arslan: Mavi Balina'yı engelleyemiyoruz