Bakan Arslan: Mavi Balina'yı engelleyemiyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, özel linklerle nedeniyle, "Mavi Balina" oyununu engelleyemediklerini açıkladı. Arslan, oyunun engellenmesi için BTK ve emniyet uzmanlarının çalışma yaptığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gençlerin intihar etmesine neden olduğu belirtilen, "Mavi Balina" oyununu engellemek için çalışma yürüttüklerini söyledi. Arslan, "Zararlı içerikli yayınları BTK olarak durdurabiliyoruz ama böyle özel linklerle çalışan oyunlara birşey yapamıyoruz. BTK ve emniyet uzmanları çalışma yapıyor" dedi.

'YASA ÇIKARILMASI GEREKİYORSA ÇIKARILMALI'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Habertürk TV'de Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Bakanlığa bağlı ekiplerin servis araçlarını denetlediğini söyleyen Arslan, "Düzenlemede bir eksiklik varsa, yasa çıkarılması gerekiyorsa çıkarmak gerek. Servis aracı olarak kullanılacak aracın kendisinin şartları yerini getiriyor olması lazım, herhangi bir minibüs aracı alayım servis yapayım olmaz. İkincisi, aracı kullanacak olan servis sürücüsünün birtakım psikoteknik, sürüş teknikleri, öğrencilerle iletişim gibi konularda iyi olması gerekiyor. Hostesler de buna dahil" diye konuştu.

'BTK VE EMNİYET UZMANLARI ÇALIŞIYOR'

Arslan, dünya genelinde 130 gencin intiharına yol açtığı belirtilen "Mavi Balina" isimli oyunun engellemesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Oyunun internet korsanları tarafından yönetildiğini aktaran Arslan, özel linkler nedeniyle oyunu engelleyemediklerini kaydetti. Arslan, şunları söyledi:

"Bakanlık olarak zararlı içerik bulunduran yayınları kaldırmak gibi çalışmalarımız devam ediyor ama bu oyun kullanıcılar arasında özel linklerle oynanan bir oyun, oyun yöneticisi adı verilen korsanlar yönetiyor. Bu en tehlikeli kısım. Diğer zararlı içerikleri engellediğimiz gibi bunu engelleme şansımız yok. Kullanıcılar bu tip yanlış eylemlerle bildirimlerle karşılaştıklarında bize bildirsinler.

Sağlıklı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. BTK ve İçişleri Bakanlığımız buna karşı alınacak tedbirlere çalışıyorlar. Başlangıçta masum görünen ve günün sonunda gençlerimize zarar veren oyunları kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz zaten gereğini yapıyoruz ama sizin aracılığınızla yeniden uyaralım. Zararlı içerikli yayınları BTK olarak durdurabiliyoruz ama böyle özel linklerle çalışan oyunlara birşey yapamıyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. BTK ve emniyet uzmanları çalışma yapıyor."