Tezcan: Gübreyi bırakanlar kartvizitlerini bırakmışlar

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrasına açıklamalarda bulundu. Tezcan "Türkiye'nin adalet sözcüsü Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' on dördüncü gününe girdi. Yürüyüşe bugün Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Birleşik Haziran Hareketi ve Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün eşi Tansu Özkök de katıldı.

'KARTVİZİTLERİNİ BIRAKMIŞLAR'

CHP çadırının konakladığı bölgeye gübre dökülmesini de değerlendiren Tezcan "Oraya o gübreyi bırakanlar kartvizitlerini bırakmışlar. Düzce'deki kardeşlerimiz de bizi arayarak bundan rahatsız olduklarını belirttiler. Mermi atıldığını yolda gördük. Mermi değil oraya otomatik mermi bile atsalar bu tehditlere pabuç bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.

Alper Taş: Bu yürüyüşün belirli bir bitiş noktası yokturAlper Taş: Bu yürüyüşün belirli bir bitiş noktası yoktur

'ONLAR DA ADALETE İHTİYAÇ DUYACAK'

Yürüyüş sırasında yolda yaşanan provokasyonları da değerlendiren Tezcan; "Bizleri protesto eden vatandaşlarımız var. Biz demokratik sınırlar içerisinde protestonun bir hak olduğunu biliyoruz. Ama bizi selamlayan ve destekleyenlerin sayısı protestoculardan kat ve kat daha fazla. Onlar da bir gün adalet ihtiyacını hissedecekler. En mazlum, en demokrat bir anlayışla 35 derece sıcağın altında, yağmur, dağ, taş demeden bir ana muhalefet başkanı neden yürür? Protestocu kardeşlerimiz bunu düşünsün." dedi.

Tezcan, HDP Meclis Başkan Vekili Pervin Buldan'ın 'Edirne'ye uzatılması halinde 'Adalet Yürüyüşü'ne dahil olabilecekleri' açıklamalarına da değindi. Tezcan "Biz bu yürüyüşü bir siyasi parti yürüyüşü olarak yapmıyoruz. Bugün Demokrat Parti, ÖDP ve daha birçok parti temsilcileri buradaydı. Adalet ihtiyacı olan herkes parti flamsı olmadan buraya katılabilir. PKK ve HDP'yi ikisini birbirinden ayrı tutmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecekSosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecek

Tezcan'ın MYK sonrasında yaptığı açıklamalar şu şeklide;

TÜRKİYE'DE ADALET ÖZLEMİNİ GİDERECEĞİZ: 16 Nisan'dan sonra iktidar, 'Terör bitecek şehitler gelmeyecek 'dedi. Ama hala şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Adalet Yürüyüşü'müz, terörsüz bir ülke özlemini yerine getirmeyi amaçlayan bir yürüyüştür. Bugün Adalet Yürüyüşü'nün 14. günündeyiz. Adalet Yürüyüşü'nün 14'ncü gününde bütün Türkiye burayı izliyor.  Mahkemelerdeki adaletsizliğe, seçimlerdeki adaletsizliğe,  geçimdeki adaletsizliğe, eğitimdeki adaletsizliğe ve bütün toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak üzere yürüyoruz. 14 gün önce genel başkanımız, 'Ben adalet istiyorum' diyerek yola çıktı.  Önce binler sonra on binler toplandı. İstanbul'da da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet özlemi milyonlarla buluşacak. 9 Temmuz'da bütün Türkiye'de adalet isteği ve özlemini gidereceğiz. Artık halk olaya el koymuştur. Türkiye'nin artık bir adalet sözcüsü vardır. Türkiye'nin adalet sözcüsü Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değil. Bu yürüyüş sağcısı, solcusu, muhafazakarların adalet özlemidir. Bu yürüyüş milyonların yürüyüşüdür.

KORKMAYIN DİYORUZ: Yok ettiğiniz adalet için kendi bedenimizi km'lerce yol yürüyerek bu mücadeleye yatırdık. Dün 'FETÖ' ile adaleti bu ülkede yok ettiniz. Birlikte devlet ve liyakati çökerttiniz. Dün 'FETÖ' ile ittifak yürüttünüz. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün bu olanların baş aktörüdür. Hükümete de Adalet Yürüyüşü'nden korkmayın diyoruz.