Alper Taş: Bu yürüyüşün belirli bir bitiş noktası yoktur

Adalet Yürüyüşü farklı katılımcılarla devam ediyor. Yürüyüşün 14. gününe Haziran Hareketi katıldı. Kılıçdaroğlu'na Haziran Hareketi adına eşlik eden HTKP Genel başkanı Erkan Baş "Bu yürüyüş ilk tutuklamalar başladığında yapılmalıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DÜZCE -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ üçüncü şehri geride bıraktı. 'Adalet Yürüyüşü'nün 14. gününe Haziran Hareketi katıldı.  Kılıçdaroğlu'na Haziran Hareketi adına eşlik eden HTKP Genel başkanı Erkan Baş ve  ÖDP (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş 'yürüyüşün toplumun tüm kesimlerinin adalet talebini temsil ettiğini' belirttiler.

'GEZİ GİBİ BÜYÜTÜLMELİ'

Adalet talebinin Türkiye'de çok geniş kesimler tarafından sahiplenildiğinin altını çizen HTKP Genel başkanı Erkan Baş Adalet Yürüyüşü'nün milyonlar ile buluşması gerektiğini vurguladı. Baş, yürüyüşün çok geç başladığını ifade ederken, Baş'ın değerlendirmeleri şu şekilde; "Adalet yürüyüşünü sınırlandırmamak gerekiyor yani parlementoda milletvekillerine dönük operasyonlar Enis Berberlioğlu ile başlamadı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile simgelenen HDP'li vekillerine dönük tutuklamalar, belediye başkanlarına dönük tutuklamalar, yani toplumun seçilmişlerine karşı çok ciddi bir hukuksuzluk devam ediyor. Bu yüzden toplumun bütün kesimlerini kapsayan bir eksende bu yürüyüşün devam ettirilmesi ve birleştirici bir eksene yerleştirilmesi gerekir. Bu yürüyüş aslında geç kalmış bir yürüyüş. Demirtaş'tan önce belediye başkanlarına yönelik tutuklamalar başladığında kuvvetli sesi vermek gerekiyordu. Bu yürüyüşün önümüzdeki günlerde iktidara karşı toplumun tüm ezilenlerinin daha önce çeşitli örneklerini gördüğümüz, Gezi ve Hayır kampanyası gibi büyütülmesi gerekiyor."

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecekSosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecek

'YÜRÜYÜŞ HDP EŞGENEL BAŞKANLARI İÇİN DE BAŞLATILDI'

'Adalet Yürüyüşü'ne bugün katılan bir başka isim ise ÖDP Genel Başkanı Alper Taş. Taş, 'bu yürüyüşün tarihsel bir yürüş olduğunu' belirtti. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın 'yürüyüş Edirne'ye uzatılsın' açıklamalarını da değerlendiren Taş Bu yürüyüşün belirli bir bitiş noktası yoktur. Bu yürüyüş ayrıca tutuklu bulunan HDP milletvekilleri ve eşbaşkanları için de başlatıldı. Şimdi buradayız ama 4 Temmuz'da da Ankara Adliyesi'nde Figen Yüksekdağ'ın duruşmasında olacağız. Çünkü orada da bir adaletsizlik ve bir baskı var. AKP siyasetle yargı alanını dizayn ediyor. Ne yazık ki siyasal İslamcılar Türkiye'yi çürüttü. Buna izin vermemek lazım. Bu yürüyüş eşitlik, özgürlük, kardeşlik mücadelesinin bir parçasıdır. Bu yürüyüş hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de toplumsal muhalafetin tarihi açısından önemli. 16 Nisan hileli referandumdan sonra bu yürüyüş toplumsal sürecin belirlemesine yol verdi. Bu yürüyüşü sadece bir partinin yürüyüşü olarak ele almıyoruz. Bu yürüyüş hepimizin özlem duyduğu bir yürüyüş" şeklinde konuştu.