Gülmen ve Özakça'ya tutuklama talebi

76 gündür açlık grevinde olan ve 2 gün önce evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın ifadeleri tamamlandı. Gülmen ve Özakça, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ifade işlemleri tamamlandı. Gözaltı süresi boyunca Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumuna bilgi alınamadı. Polis ifade işlemleri sırasında koridora barikat kurdu. Savcı Gülmen ve Özakça'yı tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti.

KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, savcının ve polisin yönelttiği soruları aktardı.

Savcının soruları ise şöyle:

“Ölüm orucu eylemi yapmanı konusunda size ne tür menfaatler sunulmaktadır?”

“Yaptığınız eylemlerle hak arayışından uzak, halkta kin ve nefret uyandıran eylem tarzı yapmanızın amacı nedir?”

“Ülkemiz genelinde eylem birlikteliği yaparak ülkemizde Gezi türü olaylar mı başlatmak istiyorsunuz?”

“Masumane hak arayışı görünümündeki bu eylemlerin asıl amacı nedir?”

“Sizi kim finanse ediyor?”

Özakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladıÖzakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladı

GÜLMEN: İNSANIZ

Savcının vereceği kararı beklerken açıklamalarda bulunan Nuriye Gülmen, “Bobby Sands’in bir sözünü söylüyorum hep yine söyleyeyim: Bütün cephanemizle insanız” dedi.

Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırdıGülmen ve Özakça eylemine polis saldırdı

Gülmen’in açıklamaları şöyle: İfadelerimiz alındı. Savcının kararını bekliyoruz. Savcı soru bile soramadı. Soruşturmaya dair sorabildiği “Sosyal medya hesaplarınızdan suç unsuru bulunan paylaşımlar yaptınız mı?” Bunun haricinde bir soru yoktu. Ama tutuklamaya sevk edeceğini düşünüyoruz. Çünkü emir büyük yerden gelmiş çok belli oluyordu. Bobby Sands’in bir sözünü söylüyorum hep yine söyleyeyim: Bütün cephanemizle insanız. Ezilmeyi reddetmiş bir insanın karşısına koyacak bir şey bulamazsınız. Bizi tutuklayabilirler, ellerinde tek delil olmamasına rağmen bugün bunu yapabilirler, bunu biliyoruz. Ama biz ezilmeyi reddetmeye hapishanede de devam edeceğiz. O yüzden çaresizler. Direniş bizim için içeride devam edecek. Buradan bir kez daha dışarıda da herkesi direnmeye devam edeyim. Biz iyiyiz, iyi olacağız. Herkese çok selam ve sevgiler.

Anıtın önünde sadece vekiller kaldıAnıtın önünde sadece vekiller kaldı

Semih Özakça ise “Baskılar, tutuklama tehdidi ve tutuklamalar onların çaresizliğidir. Bizim işimizi isteme hakkımızı elimizden alamazlar. Her halükarda biz umudumuzu koruyacağız. Zafere kadar daima mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yüksel Caddesi'ni TOMA'lar tuttuYüksel Caddesi'ni TOMA'lar tuttu

Anne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılarAnne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılar

'Saç yolarak mı huzur getireceğiz?''Saç yolarak mı huzur getireceğiz?'