Diyarbakır Valiliği: Saldırıda 1 ton patlayıcı kullanıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Valilik, Diyarbakır'da dün gerçekleşen patlamaya ilişkin bilgi verdi. Valilik "1 ton patlayıcı zaman ayarlı patlatıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası içindeki atölye civarında meydana gelen patlamayla ilgili Diyarbakır Valiliğinden açıklama geldi. Valilik "Kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum nitrat ,TNT, ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıyla ve zaman ayarlı düzenek ile patlatma gerçekleştirilmiştir." açıklamasında bulundu.

3 kişinin yaşamını yitirdiği patlama nedeniyle 5 kişi gözaltına alınmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce panzer tamiri sırasında meydana geldiğini söylediği patlama için yeni bulgulara ulaştıklarını belirterek saldırının dışarıdan kazılan bir tünelle yapıldığını ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak, Diyarbakır'da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Patlama, orada bir teknisyen yardımcımızın bir zırhlı aracı tamiri esnasında gerçekleşti. Dün gece itibariyle netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde; ama onun ötesinde bir teknisyen yardımcımız daha enkaz altından çıkarıldı ve o da şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. İlk önce araçla patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. Ama yapılan bütün tetkiklerde ve bütün araştırmalarda netleşti ki bu, bir terör saldırısı" diye konuştu.

Diyarbakır'da emniyet binasında patlamaDiyarbakır'da emniyet binasında patlama