Çavuşoğlu'nun Hollanda uçuşu iptal

Referandum kampanyası yapacağı toplantının iptal edilmesine rağmen bugün Hollanda'ya gideceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na uçuş izni verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya uçuşu iptal edildi. Çavuşoğlu uçuş izninin iptal edildiğini, Bahçeşehir'de yaptığı konuşma sırasında açıkladı.

'YAPTIRIMLARIMIZ AĞIR OLUR!'

Bakan Çavuşoğlu bu sabah CNN Türk yayınında, Rotterdam'da referandum kampanyası yapacağı toplantının iptal edilmesine rağmen Hollanda'ya gideceğini söylemişti.  Çavuşoğlu Hollanda hükümeti hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı uçağı kaldırmamakla tehdit ediyor. Ama bugün gideceğim. Bir Wilders'in kuyruğuna takılmışlar. Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur" demişti.

Önümüzdeki aylarda seçimlere hazırlanan Hollanda'da siyasetçiler, ülkedeki Türkiye kökenlilere yönelik mitingleri, 'Türkiye iç siyasetine ilişkin meselelerin Hollanda'ya taşınması' olarak yorumluyor.

Çavuşoğlu: Hollanda bana izin vermezse yaptırım ağır olurÇavuşoğlu: Hollanda bana izin vermezse yaptırım ağır olur

Hollanda'dan Çavuşoğlu'na: 'Mitinge değil, müze ve lale görmeye gelin'Hollanda'dan Çavuşoğlu'na: 'Mitinge değil, müze ve lale görmeye gelin'