Çavuşoğlu: Hollanda bana izin vermezse yaptırım ağır olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasına izin verilmeyen Hollanda'ya bugün gideceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendilerine, "Obama döneminde sizi üzdüklerini biliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rotterdam'da konuşmasına izin verilmemesine rağmen Hollanda'ya gideceğini açıkladı. Çavuşoğlu ayrıca, Hollanda makamlarından kendisine yönelik olarak gelmemesi yönünde 'uçuş izninin iptal edileceği' tehditleri geldiğini açıkladı. Çavuşoğlu böyle bir durumda yaptırımların ağır olacağını söyleyerek, "Ziyaret nedeniyle tansiyon artacaksa artsın" dedi.

Hollanda'dan Çavuşoğlu'na: 'Mitinge değil, müze ve lale görmeye gelin'Hollanda'dan Çavuşoğlu'na: 'Mitinge değil, müze ve lale görmeye gelin'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamalarda ABD'nin yeni yönetiminin PYD ve FETÖ konularında eski yönetimin Türkiye'ye yaklaşımını doğru bulmadıklarını hem bakanlar hem de Başkan Trump tarafından dile getirdiklerini söyledi. Çavuşoğlu bizzat ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Obama döneminde sizi üzdüklerini biliyoruz" dediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rıza Sarraf (Reza Zarrab) soruşturması savcısı Preet Bharara'nın istifasını istemesini ise, "Bu savcı FETÖ'nün kontrolünde" diyerek olumlu karşıladıklarını belirtti. "Türkiye'de hükümet tüm savcılar değiştireceğim, istifa etsin dese kıyamet kopar. Ama Amerika'da sistem böyle. Başka ülkelerde kral atıyor ama sorun yok" diyen Çavuşoğlu, "Sadece Bharara değil, 46 savcının istifasını istemişler. Tamamen politize olmuş bir savcıdır Bharara" görüşünü savundu.

'RUSYA SÖZÜNÜ TUTTU'

Çavuşoğlu, Rusya'da dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vladimir Putin arasında yapılan görüşmelerle ilgili, "İş dünyasının önündeki engellerin kalkması, vize konusunda bazı alınacak kararlar var. İlerleyen dönemlerde vize tamamen kalkacak" diye konuştu. "Rusya'nın diğer Batı ülkelerinden bir farkı var. Oturup konuştuğunuz zaman verdiği sözleri yerine getiriyor" diyen Çavuşoğlu, "Oturduk, anlaştık ve Halep'te de bunu gördük. 45 bin insanın tahliyesi konusunda sözünü tuttu" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, görüşmeler sırasında yaptığı sunum sırasında, "Rusya ve Türkiye'nin yaptıklarına seven de sevmeyen de inanmıyor" dediğinde Putin'in, "Bizi seven kalmadı hiç, sizi seven var mı hâlâ?" diye espri yaptığını söyledi. Bakan, Putin'in görüşmeler sırasında sık sık espriler yaptığını belirtti.

'BİLKENT'TE OKUYAN KIZIMA BASKI YAPILIYOR'

Bilkent Üniversitesi'nde hukuk eğitimi alan kızı ile ilgili de açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu, "Evet diyenleri kast ederek, 'Sizin gibi insanlar Bilkent gibi bir okulda nasıl okur' diyorlar" dedi. Çavuşoğlu, kızının bu durum nedeniyle huzursuz olduğunu söyledi. TRT'nin Diriliş dizisini hiç kaçırmadan izlediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bazen yola çıkacağımda TRT önceden yolluyor tablete yükleyip izliyorum" dedi. "Muhteşem Yüzyıl'da oynayan karı koca vardı" diyerek sunucu Hakan Çelik'e Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'in oynadığı, 'Vatanım Sensin' dizisini soran Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, bu diziyi de çok beğendiğini söyledi.