Hollanda'dan Çavuşoğlu'na: 'Mitinge değil, müze ve lale görmeye gelin'

Hollanda Başbakanı Rutte, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ülkelerinde referandum mitingi düzenlemesini istemediklerini söyledi. Rutte, Mauritshuis Müzesi'ni ziyaret etmeye veya bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Fakat miting düzenlemesini istemiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rotterdam'da referandum propagandası yapmasına izin verilmemesinin ardından, bu kez başbakan düzeyinde bir çıkış geldi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Çavuşoğlu'na Hollanda'da miting düzenlememe çağrısı yaptı; "Laleleri görmeye ya da müze gezmeye gelebilir" dedi.

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Rutte, "Mesele Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya gelmesi değil. Mauritshuis Müzesi'ni ziyaret etmeye veya bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Fakat miting düzenlemesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rutte, Çavuşoğlu'na resmi karşılama düzenlenmeyeceğini, bu adımın Hollanda hükümetinin bir NATO mütetfikine karşı gönderebileceği en güçlü sinyal olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu'nun Rotterdam'da konuşması planlanan etkinlik salon sahibinin verdiği izni geri çekmesiyle iptal edilmiş, Dışişleri Bakanı "İki gün önce Hamburg'ta vatandaşlarımızla buluştuk. Cumartesi günü de tüm engellemelere, ırkçı söylemlere rağmen inşallah Rotterdam'a gideceğiz" demişti. (Dış Haberler)