Halaçoğlu ve Özdağ'a saldırı girişimi

MHP Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'na saldırı girişiminde bulunuldu. Özdağ, saldırının Bahçeli'nin emri sonucu yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Silifke ilçesinden konuşma yapacak olan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'a saldırı girişiminde bulunuldu. Halaçoğlu ve Özdağ, anayasa referandumunda "hayır" oyu kullanacaklarını açıklamıştı.

Gerçek Gündem'in haberine göre, konuşmaların yapılacağı salona giren bir grup “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları attı. Salona giren grup, kürsü ve masaları devirdi. Salonda iki grup arasında arbede yaşanırken,  Özdağ ve Halaçoğlu salondan çıkarıldı.

Referandumda "Hayır" kampanyası için Mersin'de konuşma yapacak MHP'li Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ saldırıya ilişkin Odatv'ye açıklamalarda bulundular.

'NAMUSUNUZ ÜZERİNE YEMİN ETTİK'

Yusuf Halaçoğlu, "Bizim böyle hareketlerle yılacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir kişinin iktidarı için yola çıkmadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlementer sistemi ve değerlerinin devamı için yola çıktık" dedi.

Halaçoğlu "Bu Anayasa'yı savunmak suç mu" diye sordu ve "Bu Anayasa'yı korumak için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: BAHÇELİ'NİN EMRİNİN SONUCU

Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı: "Bana 2005'te de Silifki'de saldırmışlardı. Polis havaya ateş açınca dağıldılar. Ancak bu saldırıda polisin açık ihmali olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek bir merdiven vardı, orayı açık bıraktılar. Kaçacağımızı düşünüyorlardı ama oturduk. Polis bizi korumak zorunda kaldı."

Özdağ saldırıyla ilgili "Bu, Bahçeli'nin dünkü emrinin sonucudur. Akacak her damla kandan o sorumludur" dedi.

BAHÇELİ: ÜLKÜCÜ HİÇ BİR ŞEYİ YARIM BIRAKMAZ

MHP'den ihraç edilen genel başkan adaylarından Sinan Oğan'a da saldırı girişiminde bulunulmuştu. Oğan, konuşma yaptığı sırada, "Hareketin lideri Bahçeli" şeklinde slogan atan bir kişi sahneye çıkmış ve Oğan'ı darp etmeye çalışmıştı. Oğan'a ilişkin saldırıyla ilgili soruya Devlet Bahçeli, "Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz, anlaşıldı mı?” diye karşılık vermişti.

Sinan Oğan'a saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındıSinan Oğan'a saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Ümit Özdağ’ı liderlik mi yaktı, başkanlık mı?Ümit Özdağ’ı liderlik mi yaktı, başkanlık mı?

Akşener ve Özdağ için dönüş umudu bittiAkşener ve Özdağ için dönüş umudu bitti

MHP'li muhalifler farklı sloganlarla 'hayır' yürüyüşüne çıkıyorMHP'li muhalifler farklı sloganlarla 'hayır' yürüyüşüne çıkıyor

MHP'de hayırcılar ihraç ediliyorMHP'de hayırcılar ihraç ediliyor