'Yandaş sanatçı' tartışması Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İBB'ye bağlı Kültür A.Ş.'nin Emel Sayın ve Yavuz Bingöl'e her bir CRR konseri için 10'er bin TL ödediği iddiasını Meclis'e taşıdı. Soru önergesi veren Erdem, "Kültür A.Ş., konser verecek sanatçıları siyasi kriterlere göre mi belirlemektedir?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muhalif sanatçıların konserlerinin iptal edilip iktidara yakın sanatçıların 'kollandığı' iddiası, Meclis'e taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin şirketlerinden Kültür A.Ş’nin konser organizasyonları için hizmet alım ihalelerine dair iddialar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Yurt Gazetesi, Kültür A.Ş.'nin 2016'da 'sanatçı kaşe ödemesi' altında Emel Sayın ve Yavuz Bingöl’e CRR'de verdikleri her bir konser için 'sanatçı kaşe ödemesi' adı altında 100'er bin TL ödendiğini yazmıştı. Bu habere atıfta bulunan Erdem, Soylu'dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

  • 15 Temmuz sonrası düzenlenen mitinge katılmayı reddeden Sıla’nın iki konserini birden iptal eden Kültür A.Ş., konser verecek sanatçıları siyasi kriterlere göre mi belirlemektedir?
  • 2016 yılında Kültür A.Ş.’nin bünyesinde CRR’de konser veren sanatçılar kimlerdir ve konserler karşılığında ne kadarlık ödeme almıştır?

‘Belediyelerin muhalif sanatçılara özel kara listeleri var’‘Belediyelerin muhalif sanatçılara özel kara listeleri var’

  • Konser organizasyonları için hizmet alım ihale süreci nasıl ilerlemektedir? Bu ihalelere katılma şartları nedir? Son 5 yılda organizasyon hizmeti hangi şirketlere verilmiştir?
  • “Sanatçı kaşe ödemesi” miktarı hangi kıstaslara göre belirlenmektedir? Bu ücretleri Kültür A.Ş. mi yoksa ilgili organizasyon şirketleri mi belirlemektedir?
  • Kültürel ve sanatsal aktiviteler için İBB tarafından Kültür A.Ş.’ye ayrılan bütçenin miktarı nedir? (Haber Merkezi)