MHP'li başkan: Tepkimiz filme değil

Armağan Çağlayan’ın sunduğu 'Hepsi Bugün Oldu' programına canlı yayında, Mersin'in Anamur ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Türe, telefonla bağlandı. Türe, Mahsun Kırmızıgül'ün Vezir Parmağı filmine neden izin vermediğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mahsun Kırmızıgül'ün 'Vezir Parmağı' adlı filminin ilçede gösterimini yasaklamasının gerekçelerini teve2'de yayınlanan 'Hepsi Bugün Oldu' programında anlattı.

Türe, "Mahsun Bey'in filmini belediye sinemasında oynatmadık, çünkü film PKK terör örgütünü övüyor. Kendisi sosyal medyada, PKK’ya moral ve motivasyon aşılayan paylaşımlar yapıyor. Anamur Belediye Sineması'nda ben olduğum müddetçe bu tarz filmlerin oynatılmasına müsaade etmeyeceğim. Bizim tepkimiz filmin içeriğine değil, ülkemizin içinden geçtiği hassas süreçte devletimizin, milletimizin, vatanın bütünlüğünden yana tavır almasını bekliyoruz" şeklinde ifade etti.

Çağlayan bunun üzerine Türe'ye, "Umarım bir gün yaptığınızın sansür olduğunu fark edeceksiniz. Son tahlilde, bu devletin gösterim belgesi verdiği bir film. Türkiye'nin bütün sinemalarında oynatılıyor. Yaptığınız bana sansür gibi geldi. Yine de karar sizin" diyerek cevap verdi.

Yasemin Yalçın’dan Mahsun Kırmızıgül’e destek: Bu ayrımcılık bitmeli!Yasemin Yalçın’dan Mahsun Kırmızıgül’e destek: Bu ayrımcılık bitmeli!

Nihat Doğan'dan Yasemin Yalçın'a Mahsun Kırmızıgül yanıtıNihat Doğan'dan Yasemin Yalçın'a Mahsun Kırmızıgül yanıtı

Anamur'da Mahsun Kırmızıgül'e 'PKK' sansürü!Anamur'da Mahsun Kırmızıgül'e 'PKK' sansürü!