Nihat Doğan'dan Yasemin Yalçın'a Mahsun Kırmızıgül yanıtı

'Vezir Parmağı' filmine sansür açıklamlarına karşı Mahsun Kırmızıgül'e destek veren Yasemin Yalçın'ın Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada yer alan Nihat Doğan'dan Twitter'la yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı,  ‘Vezir Parmağı’ adlı komedi filmi Anamur’un MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Kırmızıgül’e yönelik ‘PKK terör örgütüne sempati ile bakıyor’ ve Kayseri Develi ilçesinin AK Partili Mehmet Cabbar tarafından filme yönelik ‘milli ve manevi değerlere aykırı’ açıklamalarıyla gündeme geldi. Her iki başkan da filmin ilçelerinde gösterilmeyeceğini söyledi.

Filmin oyuncularından tecrübeli sanatçı Yasemin Yalçın, Mahsun Kırmızıgül’ü hedef alan iddialara karşı Gazete Duvar’a dün yaptığı açıklamada, “Mahsun ülkesini, vatanını seven bir adam, insan gibi insan. Bu muameleyi hak etmiyor. Doğduğu yere bakılıyor ve ötekileştiriliyor. Artık bu ayrımcılık bitmeli. Bir filmi beğenmeyebilirsiniz, gayet doğaldır. Başarısızlıklar da insanı olgunlaştırır. Ancak daha filmi izlemeden bambaşka bir yerden saldırıya başladılar. Nihat Doğan’ın ağzına kadar düştük. Film eleştirisi Nihat Doğan’a kaldı. Yaptığımız işe saygı kalmamış, daha ne söyleyeyim!" demişti.

Anamur'da Mahsun Kırmızıgül'e 'PKK' sansürü!Anamur'da Mahsun Kırmızıgül'e 'PKK' sansürü!

Yasemin Yalçın’dan Mahsun Kırmızıgül’e destek: Bu ayrımcılık bitmeli!Yasemin Yalçın’dan Mahsun Kırmızıgül’e destek: Bu ayrımcılık bitmeli!

NİHAT DOĞAN'DAN YANIT  

Yasemin Yalçın'ın sözlerine türkücü Nihat Doğan'dan yanıt Twitter'dan geldi. Doğan, "Oscar kazanmış! Çok büyük sanatçılarımızı değil de, halkımız beni dinlemişse suçu kendinizde arayın sayın Yasemin Yalçın hanımefendi... Yasemin Yalçın, mahsun vb alayının hayatları boyunca dizilerle filmlerle yaptıklar piyarı ben hiç bir film dizi çekmeden yaptım :))"  yazdı.,

MHP'li başkan: Tepkimiz filme değilMHP'li başkan: Tepkimiz filme değil