'Açığa alınan öğretmenler için sona gelindi'

CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle açığa alınan öğretmenlerin durumunu görüştü. Yarayıcı, görüşmeye ilişkin, "Soruşturmada sona gelinmiş. Kısa sürede göreve iadeler başlayacak. İhraçlar olabildiğince aşağı çekilerek, sürgün anlamına gelecek yer değiştirmeler olmayacakmış" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında eylül ayında çıkartılan KHK ile açığa alınan 11 bini aşkın öğretmenle ilgili soruşturmanın tamamlandığı ileri sürüldü. Açıklama, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı'dan geldi.

Açığa alınan öğretmenlerle ilgili dün Facebook hesabından açıklama yapan Yarayıcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunduğunu belirterek, açığa alınanlarla ilgili işlemlerde sona gelindiğini, çok kısa bir süre içerisinde göreve iadelerin yapılacağını, kesin ihraç yapılacak öğretmen sayısının olabildiğince aşağılara çekildiğini, bu aşamada sendikalı öğretmenlere yönelik sürgün anlamına gelen başka illere atamaların söz konusu olmadığını yazdı.

'TALEBİMİZ TÜM ÖĞRETMENLERİN DÖNMESİ'

Yarayıcı'nın Milli Eğitim'de yaptığı görüşmeye ilişkin açıklaması şöyle: "Bugün, açığa alınan öğretmenlerimizin durumlarını görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndaydım. Bakanlık yetkilileriyle yaptığım görüşmede, açığa alınan öğretmenlerle ilgili işlemlerde sona gelindiği, tarih verilmemekle birlikte çok kısa bir süre içerisinde, imza aşaması tamamlanır tamamlanmaz göreve iadelerin yapılacağı, kesin ihraç yapılacak öğretmen sayısının olabildiğince aşağılara çekildiği, bu aşamada sendikalı öğretmenlere yönelik sürgün anlamına gelen başka illere atamaların söz konusu olmadığı ifade edildi.

Açığa alma işlemlerinin başladığı ilk günden bu yana bakanlık yetkilileriyle sürekli görüşme halindeydik. Gerek yüz yüze gerekse de telefon aracılığıyla iletişim kanallarını açık tutmaya özen gösterdik. Bakanlık yetkilileri, ileri sürdüğümüz hassasiyetlerimiz konusunda gerekli duyarlılığı gösterdiler ve ihraç sayısını en aza indirdiklerini tarafıma ilettiler. Bizim talebimiz açığa alınan, veya ihraç edilen öğretmenlerimizin tamamının görevlerine iadesidir. Her ne kadar başlangıçta söylenen rakamların çok altında ihracın gerçekleşeceği ifade edilse de, biz tüm öğretmenlerimizin görevlerine iadesi için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz"

EĞİTİM-SEN DE GÖRÜŞTÜ

Eylül ayındaki kararnameyle 9 bin üyesi açığa alınan Eğitim-Sen yönetimi de dün MEB yetkilileriyle görüştü.

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüEğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştü

Görüşmede, açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerin göreve iadesi ele alındı.

MEB'le ekim ayı başında da görüşen Eğitim-Sen'e Bakan İsmet Yılmaz, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağını söylemişti. CHP Milletvekili Gürsel Erol da, geçen haftalarda Twitter'dan yaptığı açıklamada, öğretmenlerin büyük çoğunluğunun göreve iadesi için sürecin başladığını öne sürmüştü.