Demirtaş, Yüksekdağ ve HDP'li vekiller gözaltına alındı

HDP Eş Genel Başkanları'nın da aralarında bulunduğu 12 milletvekili gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da, Figen Yüksekdağ ise Ankara’da gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet başsavcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin "adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği" bildirildi. Gözaltına alınan milletvekilleri arasında Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Ziya Pir ve Nursel Aydoğan, Mardin milletvekili Gülser Yıldırım, Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan da var. Sırrı Süreyya Önder, Figen Yüksekdağ ve Gülser Yıldırım'ın da Diyarbakır'a getirildikleri ve Adliyeye çıkarılmak üzere TEM şubede bekletildikleri öğrenildi. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de, saat 10.00 sıralarında gözaltına alındı. Öte yandan Valilik, HDP Genel Merkez binasına giriş çıkışları yasakladığını duyurdu.

HDP ve DBP'den açıklamaHDP ve DBP'den açıklama

DEMİRTAŞ'IN EVİNE SAAT 1.00'DE GELİNDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı gözaltına almak üzere saat 01.00 sıralarında merkez Kayapınar İlçesi’ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş’ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş’ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş’a gözaltı işlemi uyguladı.

DEMİRTAŞ TWITTER'DAN DUYURDU

Selahattin Demirtaş evinin kapısına polisler geldiğinde Twitter adresinden de bir mesaj paylaştı.

demirtwt

BEŞTAŞ VE YILDIRIM POLİSLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım’ı uzaklaştıran polis, Demirtaş’ı Emniyet’e götürdü.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır’da gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü.

YÜKSEKDAĞ ANKARA’DA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır’da bu olayların yaşandığı aynı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara’daki konutunda gözaltına alındı. Yüksekdağ'ın gözaltına alındığı sırada yanında bulunan bir arkadaşı, Yüksekdağ'ın avukatları gelene kadar kapıyı açmayacağını söylediğini ancak polisin kapıyı kırarak içeri girdiğini söyledi. Yüksekdağ'ın gözaltına alınırken slogan attığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Yüksekdağ’ın, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi. Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında oldukları belirlendi.

Baluken: Çek ellerini, yüzbinlerin temsilcisiyimBaluken: Çek ellerini, yüzbinlerin temsilcisiyim

ENCÜ İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi. Encü'nün dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek istediği sırada hakkında yurtdışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ADLİ MERCİLERE GÖTÜRÜLECEKLER

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

polis11

HDP BİNASINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Gözaltılar sırasında Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde polis ile partililer arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Grup Başkanvekili İdris Baluken'in gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgedeki tüm yollara barikatlar kurulup, Çevik Kuvvet ve TOMA'larla trafiğe kapatıldı. (HABER MERKEZİ)