HDP ve DBP'den açıklama

HDP eş genel başkanlarının ve vekillerinin gözaltına alınmasına HDP’den ve DBP’den ilk tepkiler geldi: Demokratik tepki gösterilmeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, eş genel başkan ve vekillerinin gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Bilgen, “15 Temmuz’un neden ‘Allah’ın lütfu’ olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bir gecede yapılan operasyonu kimse ‘bağımsız yargı’ diye izah edemez. Bu, doğrudan doğruya darbenin bir siyasi operasyon olarak devamıdır” dedi.

ANF'ye konuşan Bilgen, halkı demokratik tepkisini göstermeye çağırarak, “Bunun karşısında gösterilecek demokratik tepki ve duyarlılık, sürecin bundan sonraki kısmını belirleyecektir” diye konuştu.

Demirtaş, Yüksekdağ ve HDP'li vekiller gözaltına alındıDemirtaş, Yüksekdağ ve HDP'li vekiller gözaltına alındı

DBP: HALK İRADESİNİN GASPI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan açıklamada ise 'halkın iradesinin gasp edildiği' belirtilerek, “Halkımızı ve tüm demokrasi güçlerini faşizme karşı ses çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

Yapılan açıklamada, “AKP darbesi devam ediyor. 6 milyon oy almış Türkiye’nin 3. büyük partisinin eş genel başkanları dahil milletvekillerinin gözaltına alınması halk iradesine darbedir. Asla kabul edilemez. Tüm halkımızın, demokrasi güçlerinin darbeye karşı tavır koyma zamanıdır. Halk iradesini gasp edenler asla başarılı olmayacaktır. DBP olarak halkımızı ve tüm demokrasi güçlerini faşizme karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)