Ayşegül Terzi için koruma kararı verildi

Şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu tahliye edildi. Kararın ardından Terzi için koruma kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bir belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi için mahkeme koruma kararı verdi. Terzi'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu bugün görülen ilk duruşmada serbest bırakıldı.

6 AY SÜREYLE YAKLAŞAMAYACAK

Saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun tahliye edilmesi üzerine Ayşegül Terzi'nin avukatları 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereği koruma istedi.

Tekmeci saldırgan ilk duruşmada serbest bırakıldıTekmeci saldırgan ilk duruşmada serbest bırakıldı

Anadolu 19'uncu Aile Mahkemesi, Çakıroğlu'nun 6 ay süreyle Terzi'nin bulunduğu, bulunacağı konuta ve iş yerine yaklaşmamasına karar verdi. Çakıroğlu'nun Terzi'nin yakınlarına da yaklaşmaması ve Terzi'yi iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine yönünden karar açıkladı.

KARARI İHLAL EDERSE ZORLAMA HAPİS

Çakıroğlu'nun kararı ihlal etmesi halinde 30 güne kadar zorlama hapse kalacağını kararda hatırlattı. Mahkeme ayrıca bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahların da Çakıroğlu'ndan alınmasını kararlaştırdı. (İSTANBUL/DHA)