Tekmeci saldırgan ilk duruşmada serbest bırakıldı

Çekmeköy'de belediye otobüsünde yolculuk yapan Ayşegül Terzi'nin, şort giymesi sebebiyle yüzüne tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Çakıroğlu, mahkemedeki ifadesinde tuhaf sözlerini sürdürdü, "Oturuşu müstehcendi. Doğru oturmasını söyledim. Uymayınca istem dışı tekme attım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde yolculuk yaparken, şort giydiği için Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tekmeci saldırgan ilk duruşmada tahliye edildi, kararı duyan Ayşegül Terzi sinir krizi geçirdi.

AYLİN NAZLIAKA DA KATILDI

Anadolu 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Çakıroğlu ve avukatı, Ayşegül Terzi ile çok sayıda kadın avukat katıldı. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu avukatlarının da bulunduğu duruşmayı Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da izledi. Avukatlar ve Nazlıaka davaya katılma talebinde bulundu.

Duruşma salonuna ilk olarak hemşire Ayşegül Terzi ile annesi, babası ve avukatları alındı. Sonrasında duruşmaya sanık Abdullah Çakıroğlu getirildi. Bu arada yaşadığı şiddet sonrası psikolojik tedavisi süren Ayşegül Terzi'nin, sanığı görünce sinirlerinin bozulduğu ve ağladığı görüldü. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Abdullah Çakıroğlu, 35 yaşında lise mezunu olduğunu söyleyerek, 10 yıldır özel güvenlik görevlisi olduğunu belirtti.

'DUYGULARIM TAHRİK OLDU'

Çakıroğlu, mahkemedeki savunmasında yine 'tahrik olduğunu' iddia etti ve şunları söyledi: "Hocaefendiye gittim. Okudular, cinler musallat olmuş dediler. Hastayım. Otobüste de manevi duygularım tahrik oldu. Oturuşu müstehcendi. Doğru oturmasını söyledim. Uymayınca istem dışı tekme attım. Müştekinin yaşam alanına yakışmayacak şekilde giyimi vardı. Bu da ortamı bozuyordu. Orada anne baba var. Herkesin ruh dünyasını etkiliyordu. Ülkemizdeki manevi değerler aşındırılıyor. Kadınların iffetli giyinmemesi beni tahrik etti. Manevi duygularımın coşması ile yaptım.  Kuran'da açıktır. Kadının kendisini taşıyabilecek bir giyime sahip olması gerekir. Kadının haya perdesinin oluşması için örtüsünün olması gerekiyor. Aksi takdirde şehvet duyguları uyandırıyor."

SAVUNMASINI YARIDA BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

İfadesi sırasında sanık Çakıroğlu müdahale edince sinirlenen Terzi ağlayarak, "Lütfen bana müdahale etmesin" dedi. Kötüleşen Terzi, savunmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Mahkeme Başkanı sakinleşmesi için Terzi'ye zaman verdi. Sonrasında ifadesine devam eden Terzi, "Ağzından çıkan sözleri hatırlamıyorum. Sadece otobüse bindiğimde elimdeki poşetleri bacağıma koyduğumu biliyorum. Bacaklarım kapalıydı" dedi. Hastanede doğru muayene edilmediğini söyleyen Terzi, "Karakolda söylediklerim de tutanağa doğru yazılmadı. Ben sonra kendi çalıştığım hastaneye gittim. Arkadaşlarım beni karşıladı. Ağrı kesici ve sakinleştirici yaptılar. Bütün gün hastanede kontrol altında tutuldum. Ağzımın içinde yaralar vardı. Doktor dikiş atılması gerektiğini söyledi. Ama ben istemedim. Çünkü korkuyordum" dedi.

'SERBEST KALIRSA TEKRARINDAN KORKUYORUM'

Sanığın suçlamalarını kabul etmediğini söyleyen Terzi, "Yaptığı eylemi de dine bağlamasını kabul etmiyor ve doğru bulmuyorum. Ben tekrar bunu yapabileceğini düşünüyorum. Evime çok yakın oturuyor. Serbest kalırsa tekrar yapacağından korkuyorum" dedi.

Sık sık ağlama nöbeti geçiren Terzi'yi avukatları sakinleştirdi.

9 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 23 yaşındaki Ayşegül Terzi'nin Maslak'ta bir özel hastanede hemşire olduğu, olay günü olan 12 Eylül tarihinde otobüse bindiği ve Çekmeköy mevkiinde otobüste yolcu olarak bulunan Abdullah Çakıroğlu'nun Terzi'nin yüzüne tekme atmak suretiyle yaraladığı anlatıldı. Çakıroğlu hakkında "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından toplamda 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (İSTANBUL/DHA)