Tekmeci saldırgan adliyede

Belediye otobüsünde Ayşegül T.'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çakıroğlu dün serbest bırakılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maslak’ta, bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül T.'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu, dün çıkarıldığı savcılıkta, gerçekleştirdiği saldırıyı savunup, “Ben vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediğim insanları döverim. Devlet bunlara ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı” ifadesini vermişti. Savcılık bu ifadenin ardından Çakıroğlu'nu mahkemeye sevk etmeye gerek duymadan serbest bırakmıştı.

Kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından Çakıroğlu dün akşam saatlerinde "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek"ten yeniden gözaltına alındı.

Tekmeci saldırgan yeniden gözaltındaTekmeci saldırgan yeniden gözaltında

Çakıroğlu bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

BAKANDAN TELEFON

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul’da evine giderken otobüste bir saldırganın tekmeli saldırısına maruz kalan Ayşegül T. ile telefonda görüştü. Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, Ayşegül T.’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.

Şortlu kadına saldırıdan sonra yeni bakanlık önerisiŞortlu kadına saldırıdan sonra yeni bakanlık önerisi

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak tavizsiz bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Kaya, Bakanlık olarak Ayşegül T. ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olduklarını belirtti.

'Şort giyenler ölmeli' diyerek otobüste saldırdı'Şort giyenler ölmeli' diyerek otobüste saldırdı

Bakan Kaya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne Ayşegül T.'ye her türlü desteğin verilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

(DHA)