Şortlu kadına saldırıdan sonra yeni bakanlık önerisi

Şort giydiği için saldırıya uğrayan hemşire A.T. olayını değerlendiren Melda Onur yeni bakanlık teklif etti: Kadın, gündem olamıyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı   [email protected]

DUVAR - 24.  dönem CHP İstanbul  Milletvekili Melda Onur, İstanbul’da bindiği otobüste şortundan dolayı saldırıya uğrayan 23 yaşındaki hemşire A.T. olayına tepki göstererek kadınlar için yeni bakanlık önerdi. Olayın kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kadıköy vapurundan Dolmabahçe'ye inen şortlu kızlarla ilgili rahatsızlığını dile getirdiği sözlerini anımsattığını söyleyen Onur, bu olayın A.T.'ye saldıran kişi için bir referans olduğunu savundu.

Melda Onur, saldırıyla ilgili Twitter üzerinden ulaşmak istediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın hesabında kadınla ilgili hiç bilgi olmadığına dikkat çekti ve “Bu ülkenin kadın, aile ve dezavantajlı gruplar, şehit ailelerinin sorunları ile ilgilenmeye tek bakanlık yeterli değil. O nedenle şehitler ve aileler bakanlığının Sayın Fatma Betül Sayan'da kalarak, kadınlar ve dezavantajlı grupların sorunları ile ilgilenecek başka bir bakanlığın hayata geçirilmesi gerekli” dedi. Onur'un Duvar'a açıklamaları şöyle:

SESSİZLİKLE ONAYLANIYOR: Bazı insanların kendilerine benzemeyenden hoşlanmaması ve hatta tepkisini şiddete vardırması yeni bir olgu değil. Ancak son dönem yeni olan, bu tür vakaların iktidarın en üst merciden başlayarak “sessizlikle” onaylanması, hatta kimi zaman yüksek sesle cesaretlendirilmesi oldu. Kadının yaşam tarzı üzerinde güç bulan siyasetin ülkeyi getirdiği nokta hayal mahsulü Kabataş fantazileriyle toplumu bölme, bu fantaziler karşısında yaratılan bir düşman kitleye yapılacak saldırıları “tahrik tepkisi” olarak mazur görme halini aldı.

Tekmeli saldırıya uğrayan hemşire konuştuTekmeli saldırıya uğrayan hemşire konuştu

KADIKÖY SÖYLEMİ REFERANS NOKTASI: Dün açığa çıkan ve bayram günü yaşanan hadise yani şortlu kadına “şeytansın, ölmeniz lazım” diyerek yapıldığı iddia edilen saldırı ister istemez toplumun büyük kesiminin aklına şimdiki cumhurbaşkanı, dönemin başbakanının, “Kadıköy vapurundan inen şortlu kızların kıyafetlerine bakarak rahatsız olduğu” yönünde canlı yayında ayan beyan söylediği sözleri getiriyor. Bu sözler saldıran vatandaş için bir referans noktasıdır. Tartışmasız o kişiye yön veren kanaat önderi bu siyasetçidir.

Kadınlara verilen sözlerKadınlara verilen sözler

BAKAN KADIN MESELELERİYLE GÜNDEM OLMUYOR: Bu durumda bir söz söylemesi gereken kişinin kadın konularının da bağlı olduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmasını umarız. Yeni gelen bakan geçen dönemki gafçı bakanların düştüğü duruma düşmemek için bir hayli sessiz ve düşük profilli gitmeyi tercih ediyor sanıyorum. Kadın meseleleriyle ilgili pek bir gündem olmuyor. Ancak bu konuyla ilgili kendisine Twitter üzerinden ulaşmak için hesabını gözden geçirdiğimde son dönemde yaptığı tüm paylaşımların 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin aileleri ile terörle mücadelede şehit düşenler olduğunu gördüm.

KADIN BAKANLIĞI OLMALI: Ülkemizin en ağır sorunlarından biri, her ne kadar şehadet iktidar tarafından özendirilse de terörle mücadelede kaybettiklerimizin geride bıraktığı ağır travma. Yaşlı aileler, dul eşler, yetim çocuklar, yoksulluk... Tüm bunlarla ilgilenilmesi şart. Ama ne yazık ki ülkemizin travmaları bundan ibaret değil. Bir o kadar da iş cinayetlerinde, kadın cinayetlerinde benzeri tablolar kalıyor geride. Dezavantajlı diğer gruplara sıra gelmiyor bile.

Üzülerek teklif ediyorum ki bu ülkenin kadın, aile ve dezavantajlı gruplar, şehit ailelerinin sorunları ile ilgilenmeye tek bakanlık yeterli değil. O nedenle şehitler ve aileler bakanlığının sayın Fatma Betül Sayan'da kalarak, kadınlar ve dezavantajlı grupların sorunları ile ilgilenecek başka bir bakanlığın hayata geçirilmeli.